Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

29 Octombrie 2020
Vizualizari: 239
Comentează add

Victime şi o presupusă decapitare, în timpul unui atac cu cuţitul, la Biserica Notre Dame din Nisa.

Atac cu cuţitul în oraşul francez Nisa

rador

Arhivă foto. Sursa: Agerpres/EPA.

Un atacator înarmat cu un cuţit a ucis două persoane şi a rănit alte câteva, joi, la o biserică din oraşul francez Nisa, a anunţat poliţia, un incident pe care primarul oraşului l-a calificat drept "terorism", transmite Reuters.

Primarul Christian Estrosi a scris pe Twitter că atacul cu cuţitul a avut loc în sau în apopierea Bisericii Notre Dame din Nisa şi că atacatorul a fost reţinut de poliţie.

Potrivit poliţiei, a fost confirmat decesul a două persoane, însă postul de televiziune BFM TV a relatat că numărul victimelor a urcat la trei.

Atacul survine în contextul în care Franţa îşi revine după şocul decapitării unui profesor de şcoală gimnazială, Samuel Paty, de către un bărbat de origine cecenă, la Paris.

Atacatorul a spus că a vrut să îl pedepsească pe Paty pentru că a prezentat elevilor caricaturi ale profetului Mohamed, la o lecţie despre libertăţile civile. Nu este clar care a fost motivul atacului de la Nisa sau dacă există vreo legătură cu aceste caricaturi, pe care musulmanii le consideră o blasfemie.

O sursă a poliţiei a afirmat că există temeri conform cărora o femeie a fost decapitată, în atacul de la Nisa. Anterior, adresându-se reporterilor, în parlamentul de la Paris, politiciana franceză Marine Le Pen a menţionat o "decapitare" produsă în timpul atacului.

(RS)


Etichete ataccutitnisafranta(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live