Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA - continuare Marţi, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

14 Februarie 2018
Vizualizari: 968
Comentează add

O persoană înarmată a deschis focul în apropierea unui liceu din Florida ucigând 17 persoane, elevi şi profesori. Atacatorul a fost prins, este vorba de un fost elev exmatriculat

Atac armat în SUA, 17 persoane ucise

radu-dobritoiu

Foto: Twitter.

Up-date ora 4.00: Un fost elev al unui colegiu din Parkland, statul american Florida, a deschis focul în şcoală cu o armă de asalt şi a ucis cel puţin 17 persoane, atât elevi cât şi profesori. Mai mulţi răniţi au fost operaţi de urgenţă, a precizat şeriful local, într-o conferinţă de presă. Atacatorul în vârstă de 19 ani, a fost exmatriculat din motive disciplinare din colegiu şi era un împătimit al armelor. El a fost prins la scurt timp după incidentul armat, al 18-lea de la începutul anului într-o unitate de învăţământ din Statele Unite, notează agenţiile de presă. 

Up-date ora 2.00: Un fost elev exmatriculat al unui colegiu din localitatea Parkland, statul american Florida, a deschis focul cu o armă de asalt în şcoală şi a ucis cel puţin 17 persoane, atât elevi cât şi profesori, a anunţat şeriful local, Scott Israel, într-o conferinţă de presă televizată cu puţin timp în urmă. Atacatorul a fost prins la scurt timp după incidentul armat, al 18-lea de la începutul anului într-o unitate de învăţământ din Statele Unite. 

Ştire iniţială: O persoană înarmată a deschis focul în apropierea unui liceu din Florida, ucigând şi rănind mai multe persoane. Nu există încă un bilanţ provizoriu, dar unul dintre şerifii locali a anunţat pe Twitter că sunt cel puţin 14 victime, fără a preciza dacă este vorba de morţi sau răniţi, transmite Reuters.

Atacatorul a deschis focul asupra elevilor şi părinţilor care părăseau zona liceului după terminarea orelor de curs. După ce a tras mai multe gloanţe asupra mulţimii, atacatorul a fost capturat şi se află în custodia poliţiei. Potrivit informaţiilor transmise pe Twitter, atacatorul ar fi un fost elev al liceului.

Tot pe Twitter, prima doamnă, Melania Trump, şi-a exprimat compasiunea pentru victime şi a scris că se roagă pentru ele. Şi preşedintele Donald Trump a transmis condoleanţe familiilor şi a scris că se roagă pentru victimele atacului. Preşedintele SUA a adăugat: "Niciun copil, profesor sau orice altă persoană nu trebuie să se simtă în nesiguranţă într-o şcoală americană".

Mai multe posturi de televiziune americane susţin că sunt aproxmativ 20 de victime, dintre care cel puţin 2 persoane ucise.


Etichete Atac FloridaAtac SUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live