Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Titus Iordan

18 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1713
Comentează add

Atacurile împotriva Société Générale şi redacţiilor Libération şi BFMTV, "au acelaşi autor", a declarat procurorul general al Franţei, François Molin.

Atac armat în redacţia cotidianului Libération

titus-iordan

Foto: Captură video.

UPDATE 5: Procurorul general al Franţei, François Molin a declarat că există un singur agresor în cazul atacului, de vineri, din sediul BFMTV, în cel al fotografului împuşcat, luni, în redacţia publicaţiei Libération şi în atacul asupra sediului Société Générale şi a făcut publice imagini cu suspectul.

UPDATE 4: Conform unei surse din poliţie, citată de Libération, poliţia caută "un bărbat ras în cap, de constituţie atletică în vârstă de aproximativ 40 de ani".

UPDATE 3: Un şofer le-a declarat poliţiştilor că a fost luat ostatic în apropiere de strada La Défense, la scurt timp după focurile trase înspre clădirea Société Générale.

El "a fost ameninţat şi obligat să primească în autoturism un bărbat înarmat" precizează surse din apropierea anchetei, citate de Libération.

Conform acestora, şoferul l-a condus pe agresor în apropierea bulevardului Champs-Elysées.

UPDATE 2: Suspectul din imaginile atacului din redacţia Libération corespunde cu cel filmat, vineri, în timpul incidentului similar din sediul canalului de televiziune BFMTV., informează ziarul francez.


Suspectul atacurilor din capitala Franţei, în imagini surprinse, vineri, în sediul BFMTV. Foto: youtube.com

UPDATE 1: Un bărbat a deschis focul şi în faţa sediului central al băncii Société Générale, din Paris la ora 12:40 (13:40 ora României). Nu s-au înregistrat victime. Autorul nu a fost identificat. Poliţia nu a stabilit o legătură între acest incident şi cel din redacţia cotidianului Libération.

Jurnalist rănit într-un atac armat din redacţia ziarului Libération

Un fotograf a fost rănit, când un bărbat înarmat a deschis focul luni în redacţia din Paris a cotidianului Libération, conform unui articol publicat pe site-ul ziarul în cauză.

Suspectul, înarmat cu o puşcă de vânătoare, a intrat în redacţie, cu puţin timp înainte de ora zece şi un sfert.

A deschis de două ori focul, a rănit un asistent fotograf venit la o şedinţă foto pentru revista Next, şi s-a făcut nevăzut.

Victima, în vârstă de 27 de ani, a fost rănită în zona toracelui şi abdomenului, iar acum se află internat în "stare gravă" la spitalul Pitié-Salpêtrière.

"Individul n-a spus nimic şi a plecat aşa cum a venit" au declarat surse din poliţie, citate de Libération, care adaugă că, până în prezent, forţele de ordine nu au nicio pistă.

Poliţia pariziană a restricţionat accesul în clădirea cotidianului şi a stabilit un perimetru de securitate.

Şeful poliţiei din Paris Bernard Boucault a sosit şi el la faţa locului.

"Suntem martorii unei drame oribile" a declarat directorul publicaţiei Libération, Nicolas Demorand.

"Dacă redacţiile ziarelor şi televiziunilor trebuie să se transforme în buncăre, atunci ceva nu merge bine în societatea noastră" a mai spus Nicolas Demorand, care a anunţat că va susţine o conferinţă de presă la ora 18:00 (19:00 ora României).

Al doilea incident similar în trei zile

Incidentul are loc la trei zile după un atac similar comis în redacţia pariziană a canalului de televiziune BFMTV.

Atunci un individ înarmat a pătruns în incintă, a tras două focuri de armă şi l-a ameninţat pe unul din redactorii şefi.

"Data viitoare nu voi mai rata ţinta" a spus individul, potrivit unei surse, citate de Libération.

Ministrul de interne Manuel Valls a anunţat că se va deplasa la faţa locului în cursul zilei.

Reprezentanţii poliţiei au declarat că nu ştiu să existe vreo legătură între cele două incidente, informează Libération.

Ca urmare a incidentului, poliţia din Paris a detaşat forţe de ordine în faţa sediilor principalelor canale mediatice din capitala Franţei.


Etichete atac armatrănitarmăfocuripoliţieParisLibérationredacţieincident

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live