Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudia Marcu, Amsterdam

4 Mai 2015
Vizualizari: 972
Comentează add

UPDATE: FBI a anunţat că l-a identificat pe unul dintre bărbaţii care au deschis focul în faţa centrului Curtis Culwell în persoana unui american din Arizona, scrie BBC.

Atac armat în Dallas la o expoziţie de caricaturi cu Mahomed

claudia-marcu-amsterdam

Centrul expoziţional unde a avut loc atacul. Foto: captură youtube.com.

UPDATE: FBI a anunţat că l-a identificat pe unul dintre bărbaţii care au deschis focul în faţa centrului Curtis Culwell în persoana unui american din Arizona, scrie BBC.

Poliţia din oraşul american Dallas a împuşcat mortal doi oameni, care au deschis focul în apropierea unei săli de conferinţe din centrul Curtis Culwell, unde sunt expuse caricaturi ale profetului Mahomed.

Evenimentul a fost criticat de presa locală drept un afront la adresa islamului, dar organizatorul, o asociaţie numită "Iniţiativa de Apărare a Libertăţii Americane" a spus că-şi exercită dreptul de liberă exprimare.

Politicianul olandez de extremă dreaptă, Geert Wilders, cunoscut pentru criticile sale la adresa islamului, se află printre participanţii la conferinţă.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Geert Wilders, cunoscut pentru poziţia sa anti-islam, a spus că este şocat de incidentul de la expoziţie, pe care îl consideră un atac la adresa libertăţii de exprimare.

"Mergem mai departe, deşi nu este simplu", a menţionat Wilders în mesajul său. Wilders a mulţumit poliţiştilor care i-au asigurat securitatea, postând fotografia pe care a făcut-o cu aceştia cu puţin înainte de a părăsi clădirea.

Politicianul olandez a fost invitat să vorbească la întâlnirea "American Freedom Defense Initiative", organizaţie americană radicală care luptă pentru libertatea de exprimare.

Preşedinta organizaţiei, Pamela Geller, este o admiratoare a lui Geert Wilders şi la fel de cunoscută pentru poziţia ei anti-islam.

Pamela Geller este şi preşedinta mişcării "Opriţi Islamizarea Americii!' Premierul olandez, Mark Rutte, a condamnat atacul din Dallas şi a subliniat faptul că libertatea de exprimare trebuie apărată în continuare. 


Etichete SUADallasatac armatprofetul MahomedcaricaturiIslamliberă exprimareGeert WildersPamela Geller

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live