Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

8 Iulie 2020
Vizualizari: 1052
Comentează add

Astra Multicultural, un festival al etniilor

carmen-vulcan-sibiu

 Foto: Muzeul Astra.

Peste 100 de artiști și meșteșugari ai diferitelor minorități etnice din România își vor prezenta tradițiile și cultura gastronomică în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Festivalul Astra Multicultural, care va avea loc între 9 și 12 iulie. Vizitatorii vor putea vedea pe viu care sunt obiceiurile specifice comunităților de maghiari, sași, romi, croați, turco-tătari, ucraineni,  lipoveni dar și români.

 
Vechile gospodării din lemn răsfirate în Muzeul în aer liber, cel mai mare din România, scena de pe lac sau Targul de țară din muzeu, vor fi animate de ateliere interactive, muzică și dansuri, meșteșuguri și un maraton gastronomic multietnic. Se vor găti preparate tradiționale specifice fiecărei etnii în parte. Vineri( 10 iulie), oierii din Mărginimea Sibiului vor pregăti tocană de noatin cu mămăligă. Sâmbătă , turco-tătarii din Constanța vor găti chifteluțe cu linte, iar secuii vor pregăti celebrul gulyas , tocăniță de vițel și kurtos kolacs. Tot sâmbătă,(11 iulie), reprezentanții etniei croate vor găti  papricaș carașovenesc cu carne de miel , iar comunitatea de rromi din satul Ighișu Vechi , județul Sibiu, va găti șahaimas , o mâncare tradițională de varză cu carne.
 
Vineri seara, de la ora 17, pe scena de pe lacul din muzeul în aer liber, va avea loc un spectacol susținut de Ansamblul „Cindrelul-Junii Sibiului”, care va prezenta muzică și dansuri din folclorul german, maghiar, italian, bulgăresc, rusesc, sârbesc şi ucrainean.
 
(PH)
 
 

Etichete Astra Multiculturalfestival al etniilorMuzeul in aer liberDumbrava SibiuluiSibiu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live