Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

5 Octombrie 2015
Vizualizari: 1541
Comentează add

130 de filme din toate colţurile lumii se vor lupta pentru marele trofeu al celei de-a 22-a ediţii a unei dintre cele mai importante festivaluri de film documentar din Europa.

Astra Film Festival începe la Sibiu

carmen-vulcan-sibiu

Foto: astrafilm.ro.

Centrul istoric al Sibiului devine timp de o săptămână, până pe 11 octombrie, gazda Astra Film Festival, unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din Europa.

Vor fi proiectate filme de pe toate continentele, iar pentru marele trofeu se bate 130 de pelicule.

În paralel vor avea loc şi o serie de evenimente conexe, spectacole de teatru, concerte şi ateliere şi dezbateri.

La această a 22-a ediţie s-au înscris un număr record de documentare, iar selecţia nu a fost deloc uşoară, spune directorul festivalului, Dumitru Budrala.

Dumitru Budrala: S-au înscris peste 1.500 de filme din toate colţurile lumii din care am selecţionat 130. Ele se împart în două mari categorii, o categorie competiţională - internaţională, Europa de Est, studenţi şi România, iar o alta, necompetiţională, care se compune din o serie de programe speciale.

Reporter: Ce tematică în general abordează filmele din festival?

Dumitru Budrala: Ca de obicei, Astra Film Festival are în focus realitatea. De data asta, urmărim să prezentăm realitatea oprin filme documentare, prin teatru documentar, prin ficţiune şi chiar şi prin desen. Sunt o serie de programe speciale - cum a fost viaţa în comunism, politica comunicării, unde vom prezenta mai multe filme despre caricaturişti, îl vom avea ca invitat pe Dan Perjovschi, de asemenea, Astra Film Junior care pur şi simplu s-a depăşit pe sine, deja avem înscrişi peste 10.000 de elevi de la 45 de şcoli din Sibiu şi din judeţ.

Reporter: Cât de bine reprezentat este documentarul românesc la această ediţie Astra Film?

Dumitru Budrala: Documentarul românesc a crescut între timp, s-au înscris peste 98 de filme. O parte din ele sunt în competiţie şi o parte sunt la secţiunea Made in România. Sunt peste 32 de filme. Este o prezenţă generoasă.

Va fi o săptămână plină de filme documentare la Astra Film Festival, iar proiecţiile vor avea loc în şase săli din entrul Sibiului. 


Etichete știri CentruSibiuAstra Film Festivalpeliculefilme documentaredirectorul festivaluluiDumitru Budrala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live