Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Mai 2017
Vizualizari: 1134
Comentează add

De Înălţarea Domnului, care marchează înălţarea la cer a lui Iisus Hristos la 40 de zile după Înviere, se celebrează şi Ziua Eroilor în memoria celor care au pierit în războaie.

Astăzi se sărbătoreşte Înălţarea Domnului

radiojurnal

La ora 12, clopotele tutoror bisericilor ortodoxe din ţară vor fi trase în semn de recunoştinţă faţă de cei care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară. iar numelor eroilor români căzuţi în Primul Război Mondial, vor fi rostite solemn în majoritatea garnizoanelor, unde sunt programate ceremonii militare şi religioase.

Toate aceste manifestări au loc şi în contextul centenarului Primul Război Mondial şi al declarării anului 2017 ca "Anul Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz - 100".

În Bucureşti, acţiunile comemorative organizate de ministerul Apărării, încep la ora 10 la Cimitirul Israelit "Filantropia", urmează Cimitirul de onoare "Ghencea Militar", iar la ora 12 vor avea loc  ceremonii de depuneri de coroane de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol, la Monumentul eroilor militari din Parcul Tineretului şi la Monumentul de la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" şi la Cimitirul Eroilor Revoluţiei.


Etichete icoanaInalţarea DomnuluiZiua EroilorOstaşul Necunoscutceremonieslujbă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live