Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Joi, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Februarie 2018
Vizualizari: 1002
Comentează add

Tema ediţiei din acest an este "Radio şi Sport".

Astăzi este Ziua Mondială a Radioului Astăzi este Ziua Mondială a Radioului - Conține audio

radiojurnal

Astăzi este Ziua Mondială a Radioului.

Este cel de-al şaptelea an în care aceasta este marcată, data de 13 februarie fiind aleasă în amintirea primei emisii a postului Naţiunilor Unite, care a avut loc în 1946.

Tema ediţiei din acest an este "Radio şi Sport".

Mesajele cu ocazia Zilei Mondiale a Radioului pot fi citite pe pagina specială a site-ului nostru.

În România, prima transmisiune a radioului public a fost la 1 noiembrie 1928, acum 90 de ani.

Publicistul, dramaturgul şi romancierul Dinu Săraru, care şi-a început cariera jurnalistică la Radio România, a vorbit despre cum vede el viitorul radioului.

Dinu Săraru: "N-am nici o îngrijorare cu privire la destinul radioului în viitor şi dacă mă gândesc la postul de radio public, care îmi inspiră atâta încredere, pentru că încă ştie să dea ora exactă, mă gândesc că nici un internet nu va putea egala francheţea şi viteza cu care radioul ştie să ne dea informaţia care să nu fie manipulatorie. În orice vârf de munte, radioul poate să ne ofere informaţia pe care o aşteptăm de la el şi să ne dea ceea ce e cel mai important, ora exactă".

Audio: Dinu Săraru.

Realizator: Reprezentantul Uniunii de Radio şi Televiziune Asia-Pacific, Olya Booyar, a spus că în pofida schimbărilor tehnologice, rolul radioului rămâne la fel de important.

Olya Booyar: Ziua Radioului, ziua în care celebrăm realizările tuturor înaintaşilor în domeniu şi ale celor ce le-au dus mai departe moştenirea, milioane de oameni care aduc radioul unor miliarde de bărbaţi, femei şi copii în locuinţe, în maşini, şcoli şi locuri de muncă din întreaga lume. Radioul a trecut prin schimbări, ce l-au făcut de nerecunoscut, începând de la primele transmiţătoare şi receptoare fără fir şi este la fel de important astăzi, cum a fost întotdeauna. Este şi acum în plină schimbare, o dată cu tehnologia digitală şi Internetul, este pe telefoanele mobile şi device-urile personale. Rolul său esenţial rămâne însă mereu acelaşi, să aducă oamenii împreună.

Audio: Olya Booyar.


Etichete world radio day 2018Reprezentantul Uniunii de Radio şi Televiziune Asia-Pacificdinu sararuOlya Booyar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live