Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Aprilie 2021
Vizualizari: 352
Comentează add

Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, prin Centrul Comunitar Evreiesc, va organizează o ceremonie în format on-line de la ora 19:00.

Astăzi este Yom HaShoah - Ziua Amintirii Holocaustului

radiojurnal

   Foto: Arhivă.

Astăzi este Yom HaShoah, Ziua Amintirii Holocaustului. La această dată, în 1943, evreii din ghetoul Varşovia s-au revoltat pentru a nu fi deportaţi în lagărul de exterminare Treblinka. Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, prin Centrul Comunitar Evreiesc, va organizează o ceremonie în format on-line de la ora 19:00.  


Directorul centrului, Adrian Gueron: 27 Nisan, după calendarul evreiesc, este ziua în care evrei din întreaga lume îşi amintesc de cele şase milione de evrei din Europa ce au pierit în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, deoarece aveau vina de a fi evrei. Tot în 8 aprile marcăm Ziua Romilor. Şi aceştia s-au numărat printre victimele Holocaustului. Vor participa la această ceremonie on-line reprezentanţi ai ambasadei statului Isreal, Federeaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Maia Morgenstern, care este directorul Teatrului Evreiesc de Stat, domnul Gelu Duminică, sociolog, supravieţuitori ai Holocaustului.


Miercuri, la Ierusalim, a avut loc o ceremonie în Piaţa Ghetoului de la Memorialul Yad Vashem, iar joi vor avea loc ceremonii comemorative în toată ţara, notează corespondentul RRA Dragoş Ciocîrlan.


Etichete ziua amintirii holocaustuluicomemorarerestricțiion-linepandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live