Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

19 Ianuarie 2022
Vizualizari: 291
Comentează add

Replică a Asociaţiei Furnizorilor de Energie la acuzaţiile guvernanţilor.

Asociaţia Furnizorilor de Energie respinge acuzaţiile guvernului

Foto: Arhivă.

Realizator: Asociația Furnizorilor de Energie respinge acuzațiile guvernanților potrivit cărora operatorii în domeniu ar fi vinovații de facturile calculate greșit pentru noiembrie și decembrie. Președintele organizației, Laurențiu Urluescu, spune că furnizorii nu au intenționat niciodată să ocolească legea, iar normele de aplicare a legii compensării au fost emise foarte târziu, când facturile fuseseră deja emise.

Laurenţiu Urluescu: Tot mai sunt câteva neclarități, dar toți furnizorii au aplicat legea. Deja o mare parte din facturile de regularizare au fost transmise. Cine nu a primit încă regularizare va primi în cel mai scurt timp. În general, am observat că furnizorii au considerat cum este mai bine pentru consumator, respectiv întâi să aplice plafonarea și apoi compensarea.

Realizator: Totodată, asociația critică declarațiile din spațiul public conform cărora operatorii ar fi vinovați de prețurile mari din energie și precizează că acestea au crescut la nivel internațional. Mai mult, inclusiv furnizorii au fost afectați de aceste majorări, dovadă fiind faptul că trei sferturi dintre operatorii de gaze naturale au cerut să le fi retrase sau suspendate licențele.


Etichete (ii)energieacuzatiifacturi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live