Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Miercuri, 01 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

24 Martie 2010
Vizualizari: 1247
Comentează add

După profesori, şi asistenţii sociali se plâng de faptul că anul acesta le-ar fi scăzut veniturile în medie cu 30% în urma aplicării legii de salarizare unitară.

Asistenţii sociali reclamă scăderea veniturilor

mihaela-enache

Asistenţilor sociali li s-au redus veniturile în medie cu 30% după aplicarea legii de salarizare unitară, a declarat preşedintele Federaţiei Pro-Asist, Radu Liţă.

 

Asistenţii sociali afirmă că, din acest motiv, vor proceda la fel ca profesorii şi vor da în judecată direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului, precum şi consiliile judeţene.

 

Preşedintele Federaţiei Pro-Asist, Radu Liţă, afirmă că mii de concedieri ar putea surveni în sistem.

 

El a afirmat că după 1 ianuarie 2010, asistenţii sociali se află în situaţia "de a pierde din salariu între 30-40, chiar 50%".

 

Preşedintele Federaţiei Pro-Asist a dat drept exemplu salariul unui inspector principal din cadrul unei direcţii DGASPC Timiş.

 

Potrivit lui Radu Liţă, remuneraţia lunară se ridică acum la suma de "700 de lei în condiţiile în care înainte aveau 1.000-1.100 de lei", datorită nerespectării sentinţelor câştigate în instanţă, prin hotărâri definitive şi irevocabile, precum şi prin "ignorarea totală" a contractelor şi acordurilor colective de muncă.


Etichete asistenţi socialiprofesorisalariidiminuarevenitbanicriză

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live