Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriela Tătărău

10 Iulie 2013
Vizualizari: 1644
Comentează add

Purtătorul de cuvânt al spitalului spune că asigurarea nu acoperă daune morale. Spitalul nu a primit o înştiinţare oficială privind daunele pentru moartea a şase bebeluşi în 2010.

Asigurarea de malpraxis, dublată la maternitatea Giuleşti

gabriela-tatarau

Maternitatea Giuleşti. Foto arhivă

La maternitatea din Giuleşti a fost dublată asigurarea de malpraxis, dar aceasta nu acoperă daune morale - a arătat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, doctorul Doru Pană.

El a precizat că spitalul nu a primit încă hotărârea instanţei în dosarul incendiului de acum trei ani în care au murit 6 nou născuţi, iar eventualele daune sau amenzi la care va fi obligată instituţia vor fi gestionate de primăria capitalei.

"Nu ştiu să vă spun cine plăteşte, nu am primit o hârtie oficială cu ce avem de plată sau cum ar fi de plată. În orice caz, după părerea mea ar trebui ţinut cont în orice hotărâre judecătorească şi în societate în general de modul în care sunt finanţate unităţile medicale din România.

"În principiu, maternitatea nu are bani disponibili pentru astfel de lucruri şi nu ştiu cum se va proceda", a precizat Doru Pană.

Magistraţii au dat marţi mai multe sentinţe în acest dosar.

Asistenta de serviciu a fost condamnată la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu executare, iar electricianul la doi ani, în timp ce şeful Serviciului tehnic a primit doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare.

Fostul manager al spitalului a fost obligat la plata unei amenzi penale de 6.500 de lei, iar şeful Secţiei de Neonatologie a fost achitat.

Sentinţele nu sunt definitive şi pot fi atacate cu recurs.


Etichete maternitateGiuleştimalpraxisDoru Panăsentinţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live