Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

25 Ianuarie 2021
Vizualizari: 260
Comentează add

ASF: Piaţa asigurărilor din România, în creştere

cristina-dumitrescu

Foto: Arhivă.

Piaţa asigurărilor din România a ajuns în primele 9 luni ale anului trecut la un volum al primelor brute subscrise de peste 8,5 miliarde de lei, în creştere cu aproximativ 4,8% faţă de valoarea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului anterior - se arată într-un raport publicat de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Specialiştii se aşteaptă ca anul acesta să aducă o echilibrare a pieţei asigurărilor auto şi o consolidare a celei privind asigurărilă de sănătate.


Cristian Roşu, vicepreşedintele ASF: Trebuie să vedem potenţialul de creştere din zona asigurărilor de locuinţe, trebuie să vedem potenţialul de creştere din zona asigurărilor de sănătate. Asigurările de locuinţe cam de doi ani de zile se aşează mereu în jurul procentului de 20% ca grad de cuprindere, iar asigurările de sănătate în permanenţă în ultimii 2-3 ani au avut un gradient de creştere foarte mare. Acest gradient de creştere a dus ca la sfârşitul primelor 9 luni din 2020 să reprezinte cam 4,1-4,4% din total asigurări. Acest lucru ne arată că este nevoie, că este o piaţă care absoarbe aceste tipuri de asigurări şi cu siguranţă printr-o digitalizare şi un management corect şi complet asigurările de sănătate pot să reprezinte vedeta şi a anului 2021.

(RS)


Etichete asigurariasf(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live