Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EDITIE SPECIALĂ. ROMANIA VOTEAZĂ. ALEGERI LOCALE 2020 Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florentina Varga

6 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1618
Comentează add

De la 1 ianuarie, asigurările RCA pot fi încheiate cu cel mult 30 de zile înainte de data intrării în vigoare a poliţelor.

ASF impune noi reguli pe piața asigurărilor

florentina-varga

Foto: Arhivă.

Autoritatea de Supraveghere Financiară impune trei noi seturi de reguli pe piaţa asigurărilor, printre care o mai strictă reglementare a normelor RCA - poliţele obligatorii pentru automobile.

De la 1 ianuarie, asigurările RCA pot fi încheiate cu cel mult 30 de zile înainte de data intrării în vigoare a poliţelor, iar în cazul rezilierii acestora, asigurătorul este obligat să restituie diferenţele în termen de maximum 10 zile.

Prim-vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Cornel Coca Constantinescu, punctează alte modificări privind răspunderea civilă auto ce vor intra în vigoare de la începutul anului viitor.

"În ceea ce priveşte asigurătorii, aceştia au obligaţia de a practica aceeaşi primă de asigurare indiferent de canalul de disribuţie utilizat, astfel încât consumatorul să nu cumpere aceeaşi poliţă pentru un vehicul similar de pe două canale de distribuţie la preţuri diferite. De asemenea, menţionarea pe poliţa de asigurare a comisionului de intermediere sau a cheltuielii medii de achiziţie", a spus prim-vicepreşedintele ASF.


Etichete ASFRCAasigurăripolițeautomobilereziliere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live