Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Radiojurnal Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

2 Septembrie 2014
Vizualizari: 1081
Comentează add

Economiile rezultă în principal din reducerea cheltuielilor de personal în urma reducerilor numărului de angajaţi şi a salariilor celor rămaşi, a declarat preşedintele ASF.

ASF, "economii de aproape 70 de milioane de lei până în 2015"

iulian-olescu

Şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu. Foto: captură youtube.com.

Autoritatea de Supraveghere Financiară va face economii până în 2015 de aproape 70 de milioane de lei în urma procesului de restructurare şi transformare instituţională comparativ cu cheltuielile pe care le înregistra în 2013, a declarat preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu.

Economiile rezultă în principal din reducerea cheltuielilor de personal în urma reducerilor numărului de angajaţi şi a salariilor celor rămaşi.

"Au fost desfiinţate 114 posturi, s-au creat pe cale voluntară aproape 100 de poziţii, dar s-au şi schimbat foarte multe funcţii şi poziţii. Directorii nu mai sunt aceiaşi directori ca înainte, au atribuţii diferite sau sporite, la fel ca şi şefii de servicii. Eu estimez 200 de poziţii în ASF care trebuie schimbate sau care se vor schimba. O treime din organizaţie se mişcă într-un fel sau altul", a spus Mișu Negrițoiu.

98 de angajaţi ai Autorităţii de Supraveghere Financiară au optat pentru încetarea voluntară a raporturilor de muncă cu instituţia începând cu această lună şi vor primi 12 salarii compensatorii care se ridică la o sumă totală medie netă pe persoană de peste 21.000 de euro.

Procesul de restructurare şi transformare instituţională a ASF a început la finalul lunii mai, urmărindu-se transformarea instituţiei într-o organizaţie funcţională modernă şi eficientă.

Costurile cu consultanţa pentru acest proces s-au ridicat la peste 600.000 de lei, conform presedintelui Autorităţii.


Etichete ASFMișu Negrițoiurestructurareeconomiiangajațisalariicompensatorii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live