Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

2 Aprilie 2020
Vizualizari: 878
Comentează add

Cercetătorii de la Migal au descoperit o asemănare între coronavirusul de la păsări și cel uman.

Asemănare între coronavirusul de la păsări și cel uman

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Animație medicală a structurii coronavirusului de tip nou. Foto: commons.wikimedia.org

Zeci de companii farmaceutice și instituții de cercetare din întreaga lume caută un vaccin pentru coronavirus. În cel puțin patru cazuri s-a trecut deja la testarea pe animale și au început deja și teste pe voluntari.

În Israel, țară cu un sistem medical performant, care a înregistrat una dintre cele mai scăzute rate ale mortalității raportate la numărul de cazuri și la populație, cercetătorii spun că vaccinul împotriva noului coronavirus poate fi testat pe oameni sănătoși, începând din luna iunie.

Corespondenţă din Ierusalim - Reporter: Dragoș Ciocîrlan - Cercetătorii de la Centrul Migal spun că, în câteva zile, vor finaliza producerea componentei active a unui vaccin care ar putea fi testat începând cu 1 iunie. Profesorul Chen Katz a declarat că aproximativ 100 de echipe din lumea întreagă lucrează la dezvoltarea unui vaccin sau tratament pentru noul coronavirus. Cercetătorii de la Migal au descoperit că există o asemănare între coronavirusul de la păsări și cel uman, care are același mecanism de infectare. Katz a declarat pentru presă că studiile umane din prima fază vor fi efectuate pe persoane sănătoase. Grupul de cercetare Migal este finanțat de Ministerul Științei și Tehnologiei din Israel.


Etichete (ii)asemănarecoronavirusvirus,păsăriuman

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live