Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Comandaşu

4 Aprilie 2013
Vizualizari: 2543
Comentează add

Proiectul Radio România Muzical "Ascultă 5 minute de muzică clasică" se bucură de succes.

"Ascultă 5 minute de muzică clasică", un succes

cristina-comandasu

Duminică, 31 martie 2013, s-a încheiat o etapă din cea de a şasea ediţie a proiectului "Ascultă 5 minute de muzică clasică", o campanie derulată de Radio România Muzical, unicul post românesc de radio dedicat muzicii clasice şi de jazz.

Pe parcursul întregii luni martie, cumpărătorii sau vizitatorii din hipermarket-uri, mall-uri, librării sau sedii de firmă din întreaga ţară au putut asculta lucrări ale unor compozitori ca Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi, Giuseppe Verdi, Antonin Dvorak sau Johann Strauss.

Iată câteva reacţii ale ascultătorilor dintr-un complex comercial:

"E relaxant, e minunat, e deosebit. Niciodată nu ajung cinci minute."

"E potrivită, îţi captează puţin senzorii exteriori şi te îndeamnă la o visare. Trebuie mai mult, pentru că n-au efect în cinci minute."

"Mi se pare OK, pentru că oricum nu prea mai ascultăm. Pentru început eu zic că e bine."

"Ne relaxează, trebuie să ne obişnuim cu muzică clasică."

"Este o stare de linişte, de confort intelectual, de bine în general, oricum. Proiectul este bun. Pentru muzică clasică îţi trebuie un pic de timp, să stai să o digeri."

"Benefic, relaxant, te înnobilează, te face să fii mai bun."

Audio: Reportaj "Ascultă 5 minute de muzică clasică"

Proiectul continuă până la finalul anului şcolar 2012-2013 în şcoli şi colegii. 20 de inspectorate şcolare judeţene, printre care şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti sunt partenerii proiectului, ceea ce înseamnă că o bună parte din populaţia şcolară a României are posibilitatea să asculte în pauzele dintre ore sau la orele de muzică fişierele audio puse la dispoziţie de Radio România Muzical.

Mai multe informaţii despre campanie, inclusiv fişierele audio ale pieselor difuzate în cadrul proiectului, sunt accesibile pe site-ul http://www.romania-muzical.ro/info/5minute.


Etichete Ascultă 5 minute de muzică clasicăRadio România MuzicalJohann Sebastian BachAntonio VivaldiGiuseppe VerdiAntonin DvorakJohann Strauss

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live