Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

22 Septembrie 2014
Vizualizari: 1314
Comentează add

Printr-o ordonanţă de urgenţă, executivul a decis deblocarea cuantumului indemnizaţiilor de merit pentru 1.650 de personalităţi din domeniile culturii, sportului şi ştiinţei.

Artiştii, sportivii, academicienii reprimesc drepturile speciale

angela-matei

Ședință de guvern. Foto: guv.ro.

Artiştii, sportivii şi academicienii îşi vor reprimi drepturile speciale conferite prin lege în 2002 dar suspendate de Guvernul Boc.

Printr-o ordonanţă de urgenţă, executivul a decis astăzi deblocarea cuantumului indemnizaţiilor de merit pentru 1.650 de personalităţi din domeniile culturii, sportului şi ştiinţei.

Vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat că şi artiştii liber profesionişti îşi vor reprimi veniturile speciale.

"Cuantumul actual este împărţit în trei categorii: 339 de lei pentru artiştii cu atestat categoria I, 254 de lei pentru artiştii cu atestat categoria a II-a şi 198 de lei pentru artiştii cu atestat categoria a III-a.

"Aceste cuantumuri vor fi indexate cu indicele de consum calculat din octombrie 2008 până în august 2014 care este 125,99%.

"De asemenea, este vorba de deblocarea cuantumului indemnizaţiei de merit pentru 1.650 de personalităţi române de prestigiu ale ştiinţei, culturii şi sportului.

"Legea prevede trei salarii minime. Înseamnă că vor primi 2.700 de lei indemnizaţia de merit", a afirmat vicepremierul Liviu Dragnea.


Etichete artiștisportiviacademicienidrepturi specialereprimiteordonanțăguvernvicepremierul Liviu Dragnea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live