Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Campionatul European de Handbal Feminin: ROMÂNIA – UNGARIA Miercuri, 12 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Noiembrie 2017
Vizualizari: 836
Comentează add

Senatorul PSD Robert Cazanciuc, preşedinte al Comisiei Juridice din Senat, apreciază că este nevoie de o reglementare obiectivă şi de modificarea legii.

Articole discutate în comisia pentru modificarea legilor justiţiei

radiojurnal

 

Comisia parlamentară specială pentru modificarea legilor justiţiei discută articolele referitoare la răspunderea magistraţilor.

PNL a propus în debutul discuţiei să se solicite un punct de vedere al Comisiei de la Veneţia pentru acest capitol, dar propunerea a fost respinsă în urma votului.

Totodată, liberalii au apreciat că trebuie să existe o răspundere adecvată a magistraţilor dar au atras ei atenţia, aceasta nu trebuie să devină o presiune asupra magistraţilor.

În cadrul discuţiilor, senatorul PSD Robert Cazanciuc, preşedinte al Comisiei Juridice din Senat, aprecia că este nevoie de o reglementare obiectivă şi de modificarea legii, deoarece după 12 ani de aplicare a acesteia s-a constatat că trebuie întărită responsabilitatea şi independenţa magistraţilor.

S-a votat că judecătorii şi procurorii răspund civil, disciplinar şi penal în condiţiile legii, adică se păstrează textul iniţial al legii 303 şi a fost respins amendamentul propus de social-democratul Şerban Nicolae ca magistraţii să răspundă şi patrimonial.


Etichete legile justitieicomisia parlamentara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live