Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICA - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (continuare) Sâmbătă, 24 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Coşlea

26 Iulie 2014
Vizualizari: 1351
Comentează add

Gara de Nord din Bucureşti se transformă până duminică în locul de întâlnire al pasionaţilor de arte, muzică, filme şi trenuri pentru a doua ediţie a Train Delivery.

Arta se mută în tren Arta se mută în tren - Conține galerie foto

alexandra-coslea

Începutul unui graffiti la Train Delivery. Foto: Alexandru Benescu

Gara de Nord din Bucureşti se transformă până duminică în locul de întâlnire al pasionaţilor de arte, muzică, filme şi trenuri pentru a doua ediţie a Train Delivery, eveniment urban-feroviar care îşi propune să revitalizeze un spaţiu simbolic al Bucureştiului, scrie Agerpres.

Train Delivery este un proiect pornit din Street Delivery, organizat de Fundaţia Cărtureşti şi
CFR şi finanţat de ArCuB, informează site-ul oficial al evenimentului.

Inaugurată în 1872, Gara de Nord este cel mai important nod feroviar al României: 200 de trenuri şi 10.000 de oameni trec zilnic prin ea.

La Train Delivery va fi prezentat un tren special ce va fi garat pe Linia 14.

Pe parcursul evenimentului, vizitatorii se pot plimba dintr-un compartiment în altul trecând prin expoziţii, spectacole, un restaurant pe şine şi alte instalaţii urbane.

În timpul acesta câţiva dintre cei mai buni artişti graffiti din România vor desena trenul pe exterior, iar muzica va umple peronul, alături de zeci de proiecte gândite să redea gării fascinaţia pe care o merită.

Dar lucrurile nu se termină pe peron. Vizitatorii vor vedea aspecte inedite ale Gării de Nord: Muzeul CFR, Salonul Regal, Sala de Spectacole (unde vor fi proiectate filme care ţin de cultura feroviară, precum 'Trenuri bine păzite' de Jiri Menzel), sălile de aşteptare, Salonul Mama şi Copilul, crâşmele tradiţionale şi chiar şi locul de unde doamnele Gării de Nord anunţă mersul trenurilor. 


Etichete Ştiri BucureştiGara de NordTrain Deliveryeveniment urbanartămuzicăfilmetrenurigraffitiperonul 14

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live