Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 Miercuri, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 August 2017
Vizualizari: 1273
Comentează add

Persoanele cu deficienţe de vedere vor avea acces la valorile culturale care se găsesc în muzeele din judeţul Constanţa.

Artă pentru nevăzători

radiojurnal

Persoanele cu deficienţe de vedere vor avea acces la valorile culturale care se găsesc în muzeele din judeţul Constanţa.

Un proiect pilot, realizat Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor şi Muzeul de Arheologie din Mangalia, va permite accesul la operele de patrimoniu pentru această categorie de public.

Cu detalii despre această iniţiativă, Iulian Iova, preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor Filiala Constanţa - Tulcea.


Iulian Iova: Proiectul prevede trasee de orientare în cadrul muzeului. Traseele sunt făcute cu covoare tactile. Totodată, au fost făcute mulaje după cele mai valoroase şi importante exponate ale muzeului din Constanţa. În cadrul proiectului nu intră numai muzeul din Constanţa, intră Muzeul Callatis din Mangalia, Muzeul de la Histria, Muzeul de la Hârşova, Muzeul de la Cernavodă. Şi pentru fiecare muzeu în parte s-au făcut nişte broşuri, toate fiind incluse într-o broşură mai mare, cu imagini embosate specifice, tot aşa, muzeelor din acest proiect.


Realizator: Corespondentul RRA, Mona Constantinescu, transmite că până acum politicile referitoare la accesul egal la cultură al persoanelor cu deficienţe de vedere a fost limitat la o serie de iniţiative puse în aplicare mai ales în Bucureşti


Etichete arta pentru nevazatoriIulian Iovapreşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor Filiala Constanţa - Tulcea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live