Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

11 Ianuarie 2021
Vizualizari: 149
Comentează add

Arnold Schwarzenegger compară asediul asupra clădirii Capitoliului de săptămâna trecută cu "Kristallnacht".

Arnold Schwarzenegger: Asediul asupra Capitoliului, o nouă ”Kristallnacht”

rador

 Arnold Schwarzenegger. Foto: Reuters Arhivă.

Arnold Schwarzenegger, star hollywoodian și fost guvernator al statului California, a comparat - într-un mesaj video postat pe platforma Twitter - asaltarea clădirii Capitoliului de către susținătorii președintelui Trump cu violențele comise de naziști împotriva evreilor, transmite Reuters.

Arnold Schwarzenegger, membru al Partidului Republican și un cunoscut critic al lui Trump, a comparat asediul asupra clădirii Capitoliului de săptămâna tecută cu "Kristallnacht" sau "Noaptea de cristal a naziştilor" când afacerile și instituțiile evreilor au fost distruse de naziști în 1938, iar zeci de oameni au fost uciși.

"Ei nu au dărâmat doar ușile clădirii care găzduiește democrația americană. Au călcat în picioare chiar principiile care au stat la baza înființării acestei țări", menționează celebrul star pe contul său de Twitter.

Amintindu-și de experiențele trăite în perioada copilăriei după război, în Austria, Schwarzenegger a avertizat în privința pericolelor la adresa democrației pe care le reprezintă minciunile și intoleranța și a avertizat în privința complicității la scară largă.

"Am crescut în ruinele unei țări care a suferit pierderea democrației... Am crescut înconjurat de oameni devastați care se refugiau în băutură din cauza sentimentului de vină pentru participarea la cel mai diabolic regim din istorie", precizează actorul.

"Nu toți dintre ei erau antisemiți sau naziști. Mulți au apucat, pur și simplu, pe acel drum. Erau vecinii".

Schwarzenegger, în vârstă de 73 de ani, care a fost mai întâi culturist înainte de a deveni celebru pentru rolurile interpretate în filme precum "The Running Man" sau "Predator", a dezvăluit că a suferit din cauza violențelor în familie provocate de tatăl său.

"Nu am mărturisit niciodată acest lucru în public deoarece este o amintire dureroasă, dar tatăl meu venea beat acasă, o dată sau de două ori pe săptămână, ţipa, ne bătea şi o speria pe mama".

"Nu-l consider total responsabil deoarece vecinul nostru făcea la fel familiei sale și tot așa și vecinul de lângă el. Am auzit cu propriile mele urechi și am văzut cu ochii mei".

Schwarzenegger a spus că Trump, care va rămâne în memorie drept cel mai prost președinte din istoria SUA, "a încercat o lovitură de stat inducând în eroare poporul cu minciuni".

Starul de cinema a îndemnat americanii să lase la o parte convingerile politice și să se vindece împreună.


Etichete (ii)atacKristallnachtSchwarzenegger

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live