Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 23 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Coşlea

26 Iulie 2014
Vizualizari: 1059
Comentează add

Hamas şi armata israeliană au anunţat o încetare a focului limitată după eşecul de vineri la Cairo al secretarului de stat american John Kerry de a încheia un armistiţiu durabil.

Armistiţiu de 12 ore în Fâşia Gaza

alexandra-coslea

Explozie într-un oraş din Fâşia Gaza. Foto: captură youtube.com 

Un armistiţiu de 12 ore între Israel şi mişcarea islamistă Hamas a intrat în vigoare sâmbătă la ora locală 08.00 în Fâşia Gaza, unde aproximativ 880 de palestinieni au fost ucişi de la declanşarea ofensivei israeliene, relatează AFP, citată de Agerpres.

Hamas şi armata israeliană au anunţat o încetare a focului limitată după eşecul de vineri la Cairo al secretarului de stat american John Kerry de a încheia un armistiţiu durabil între beligeranţi.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, un responsabil al Hamas, grupare care controlează Fâşia Gaza, a anunţat că a acceptat să respecte armistiţiul după 18 zile de conflict în care şi-au pierdut viaţa 37 de soldaţi israelieni.

Ulterior, armata israeliană a confirmat că respectă de asemenea armistiţiul, dar a avertizat că va riposta în caz de atacuri împotriva soldaţilor sau civililor israelieni.

Eforturile diplomatice continuă la Paris unde, începând de la ora locală 11.00, va începe o reuniune internaţională privind situaţia din regiune în prezenţa miniştrilor de externe ai principalelor ţări implicate 


Etichete armistiţiuFâşia GazaHamaspalestinieniofensivăarmata israelianăJohn KerryCairosoldaţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live