Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

31 Martie 2022
Vizualizari: 219
Comentează add

Ucraina a observat o concentrare a forțelor rusești în zona Donbasului, a afirmat într-o înregistrare publicată în această dimineață președintele Volodimir Zelenski.

Armata Ucrainei se pregătește să facă față unui nou val de atacuri rusești

catalin-gombos

Arhivă foto. Alex Buzică.

Armata ucraineană se pregătește să facă față unui nou val de atacuri rusești, a afirmat în această dimineață președintele Volodimir Zelenski.

Noile ofensive ale rușilor sunt așteptate în estul Ucrainei, după ce forțele Moscovei nu au reușit să pătrundă către Kiev, cum sperau inițial.

Ucraina a observat o concentrare a forțelor rusești în zona Donbasului, a afirmat într-o înregistrare publicată în această dimineață președintele Volodimir Zelenski.

Acesta a precizat că forțele ruse s-au retras parțial din Kiev şi Cernihiv.

Zelenski spune că retragerile sunt rezultatul rezistenței forțelor ucrainene. Reuters notează că, în cele aproape cinci săptămâni care au trecut de când Rusia a invadat Ucraina,

Armata rusă nu a reușit să captureze niciun oraș important în ciuda asediilor și a bombardamentelor intense la care a supus unele localități. Mai mult, forțele ruse au suferit pierderi semnificative de militari și echipamente.

Serviciul de informații britanic, specializat în monitorizarea a comunicațiilor, spune că unii militari au refuzat să execute ordinele, şi-au sabotat echipamentele și chiar au doborât accidental unul din avioanele lor.

Rusia spune că acum își regrupează forțele pentru a elibera Donbasul, o zonă ocupată parțial de cele două republici separatiste recunoscute oficial de Moscova cu câteva zile înainte de a ataca. În Donbas se află și orașul Mariupol, scena celui mai brutal asediu rus din acest război.

Orașul port de la Marea Azov a fost bombardat intens și se estimează că au fost uciși peste 5.000 de civili, iar cea mai mare parte a fost distrusă.

170.000 de persoane sunt prinse în acest oraș, fără acces la facilități și cu foarte puține alimente și medicamente. Invazia rusă a forțat în total aproape un sfert din populația Ucrainei să se refugieze, iar patru milioane de persoane au fugit în străinătate.

 


Etichete Volodimir ZelenskiUcrainaRusiarazboiinvazie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live