Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 August 2022
Vizualizari: 284
Comentează add

Armata ucraineană este preocupată de o eventuală deschidere a unui alt front, dinspre regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Armata ucraineană preocupată de o eventuală deschidere a unui alt front

florin-lepadatu

   Foto: Sergei SUPINSKY/ AFP

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Ucraina susține că trupele ruse au continuat să atace cu rachete și cu foc de artilerie unele ținte civile din regiunile estice Luhansk și Doneţk, dar și din Harkov.

Pe de altă parte, militarii ucraineni au atacat cu sistemele de rachete HIMARS baze militare rusești și două poduri cheie peste râul Nipru din sudul Ucrainei, fără de care trupele ruse ar putea fi izolate.

Armata ucraineană este preocupată de o eventuală deschidere a unui alt front, dinspre regiunea transnistreană a Republicii Moldova, unde sunt staționați peste 1.000 de militari ruși.

Trimisul Radio România Actualități în Ucraina, Mario Balint, explică: ”În ultima perioadă s-a vorbit despre deschiderea celui de-al doilea front, dinspre Transnistria spre regiunea Odesa, care să le permită forţelor ruse din Herson să cucerească mai uşor Mikolaevul, în înaintarea acestora spre Odesa. Reprezentantul Administrației Militare a Odesei, Serghei Bratchuk, a declarat în exclusivitate pentru Radio România Actualități că ideea celui de-al doilea front, dinspre Transnistria, în acest moment este exclusă.


Serghei Bratchuk: ”Vreau să vă reamintesc că acesta este un teritoriu ocupat de ruşi în Republica Moldova. Noi așa considerăm, respectând toate prevederile internaționale la care Ucraina este parte, această enclavă nerecunoscută este folosită de Rusia. Noi analizăm situația. Frontiera este totalmente securizată, cunoaștem situația de la granița cu această enclavă și avem concentrate anumite forțele ale Armatei Ucrainei în această zonă. O brigadă este concentrată. Forțe ale armatei de sud sunt masate pe frontiera cu Transmisia pentru a preveni provocările și pentru ca un eventual al doilea front pornit dinspre Republica Moldova să nu existe. În acest moment eu vă garantez acest lucru. Noi controlăm situația în regiune, dar ne confruntăm cu provocări permanente ale Rusiei de a deschide acest al doilea front. Rușii încearcă provocări dinspre enclavă pentru a destabiliza situația în zonă și a mobilizat populația din Transnistria, dar sunt sigur că nu vor reuși.”


Etichete ucrainarazboi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live