Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

29 August 2014
Vizualizari: 897
Comentează add

Mai multi aliaţi vor contribui financiar pentru modernizarea armatei ucrainene, a anunţat vineri la Bruxelles secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

Armata ucraineană, modernizată cu ajutorul aliaţilor

alexandru-beleavski-moscova

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen. Foto: nato.int

Mai multi aliaţi vor contribui financiar pentru modernizarea armatei ucrainene, a anunţat vineri la Bruxelles secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, în cadrul unei reuniuni consacrate situaţiei din Ucraina.

Banii ar urma să fie folosiţi pentru a finanţa patru domenii militare, a precizat Rasmussen, care susţine totodată că forţele ruseşti sprijină activ, inclusiv prin tehnică militară rebelii separatişti.

La Kiev, premierul Arseni Iaţeniuk a anunţat la rândul său că va trimite parlamentului un proiect de lege prin care Ucraina va relua procesul aderării la NATO, informează France Presse.

De partea celalată, preşedintele rus Vladimir Putin a comparat vineri ofensiva armatei ucrainene în est cu asedierea Leningradului de către Germania nazistă şi a declarat că Rusia susţine în continuare începerea unui dialog între Kiev şi separatişti.


Etichete NATOarmatămodernizareBruxellessecretar generalAndres Fogh RasmussenUcrainabanitehnicăseparatiştiRusiaVladimir Putin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live