Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Buzică

15 August 2022
Vizualizari: 418
Comentează add

Herson: armata ucraineană a reușit să distrugă acolo două depozite de arme rusești. Informația a fost confirmată și de consilierii locali din regiune.

Armata ucraineană, atacuri asupra avanposturilor rusești

alex-buzica

  Foto: Sergei SUPINSKY / AFP

Armata ucraineană și-a sporit presiunile asupra avanposturilor rusești, la vest de fluviul Nipru, în zona orașului Herson, în timp ce rușii își intensifică eforturile de a avansa pe frontul de est.

Forțele ruse au avut un succes parțial într-o ofensivă în direcția Bahmut, regiunea Donețk, dar au fost nevoite să se retragă în apropiere de Sloviansk și Kramatorsk.

Au fost bombardamente aseară și în sud, relatează trimisul special Radio România Actualități Alex Buzică.

În sud, la Nikolaev, nimeni nu a stat liniștit în weekend. După ce vineri rușii au bombardat infrastructura portuară de aici cu rachete de tipul Uragan, ieri seară orașul a fost ținta unui nou atac al invadatorilor.

A fost vizată de această dată zona rezidențială. Rușii au tras cu sistemul de rachete Smerch.

O persoană a fost grav rănită și mai multe clădiri au fost distruse, a transmis primarul Oleksandr Senkevici.

Şi în regiunea Sumi au avut loc atacuri, nu mai puțin de 31 de lovituri de rachete au fost înregistrate pe parcursul zilei de duminică, dar, din fericire, nimeni nu a fost rănit. Se pare că atacul a fost lansat de pe teritoriul Federației Ruse.

Revenind în sud, de la Herson, armata ucraineană a reușit să distrugă acolo două depozite de arme rusești. Informația a fost confirmată și de consilierii locali din regiune.

Tot la Herson, forțele armate ale Ucrainei au lansat un nou atac asupra podului de la Antonivka, totul pentru a-l face inaccesibil trupelor ruse care și-au mutat comandamentul pe malul stâng al râului Nipru.


Etichete ucrainahersonnikolaevrusiarachetearmatadepozite

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live