Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Buzică

16 Mai 2022
Vizualizari: 232
Comentează add

Noi bombardamente au avut loc şi asupra Uzinei Azovstal din Mariupol, astăzi, unde oficialii locali acuză Moscova că ar fi folosit bombe cu fosfor.

Armata ucraineană a respins atacuri ruse în regiunile Doneţk şi Lugansk

alex-buzica

  Foto: Sergei SUPINSKY / AFP

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a felicitat şi le-a mulţumit militarilor din trupele de apărare teritorială, care au reuşit în regiunea de nord-est a ţării, Harkov, să alunge trupele ruseşti dincolo de graniţă.

Confruntările dintre ucraineni şi ruşi continuă şi în Donbas, în regiunile Doneţk şi Lugansk, în vreme ce ruşii atacă cu rachete regiuni ale Ucrainei.

Patru civili, între care un copil, au fost răniţi astăzi în regiunea Odesa, în urma unui atac care a distrus şi un hotel.

Ruşii au lansat atacuri şi către podul deja avariat de la Zatoka, un punct strategic important pentru armata ucraineană. Şi la Nikolaev au avut loc atacuri asupra zonelor rezidenţiale, iar o persoană a fost rănită, potrivit publicaţiei "Ukrainska pravda".

În urma bombardamentelor, un incendiu a cuprins acoperişul unui magazin şi au fost avariate geamurile clădirilor de locuinţe din zonă.

Noi bombardamente au avut loc şi asupra Uzinei Azovstal din Mariupol, astăzi, unde oficialii locali acuză Moscova că ar fi folosit bombe cu fosfor.

Alte 500 de maşini cu civili au părăsit Mariupol şi au ajuns în siguranţă la Zaporojie, în timp ce drama soldaţilor de la Azovstal continuă.

Ministerul Apărării din Ucraina a transmis un comunicat în care se arată că armata ucraineană a respins atacuri ruse în regiunile Doneţk şi Lugansk în ultimele 24 de ore.

Mai aproape de graniţa cu România, în regiunea Cernăuţi, situaţia este una calmă.

Nu au avut loc bombardamente, iar alarmele antiaeriene s-au auzit pentru prima dată în ultimele trei zile.

Tot aici, administraţia locală a transmis că trei etnici români şi-au pierdut viaţa în luptele din Donbas.


Etichete ucrainarusiarazboimilitariharkovvolodimir zelenskiodesaazovstalmariupol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live