Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: JURNAL MILITAR Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

9 August 2022
Vizualizari: 155
Comentează add

Taiwanul îşi duce existenţa sub ameninţarea continuă a invaziei, China considerând insula autoguvernată drept parte din teritoriul său.

Armata Taiwanului a desfăşurat exerciţii defensive de artilerie

sergiu-stet

  Ploi torenţiale în Taiwan. Foto:Arhivă.

Armata Taiwanului a desfăşurat un exerciţiu defensiv de artilerie, cu tir real, după ce armata chineză a realizat exerciţii militare în jurul insulei Taiwan.

BBC amintește că China a iniţiat cele mai ample exerciţii din jurul Taiwanului, săptămâna trecută, pentru a exprima furia Beijingului legată de vizita la Taipei a preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi.

Timp de mai multe zile, Armata chineză a oprit accesul Taiwanului la apele şi spaţiul său aerian, simulând ceea ce Taiwanul a descris drept o blocadă a insulei. În dimineaţa de marţi, taiwanezii au exersat cum s-ar apăra, dacă acest scenariu s-ar întâmpla în realitate.

Taiwanul îşi duce existenţa sub ameninţarea continuă a invaziei, China considerând insula autoguvernată drept parte din teritoriul său. Taiwanul a comunicat că exerciţiile de marţi reprezintă o rutină.

Având, însă, în vedere că tensiunile au ajuns la cele mai înalte niveluri în săptămâna care a trecut, astfel de simulări au căpătat semnificaţii mult mai consistente.


Etichete taiwanChinaexercițiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live