Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NATIONAL RADIOFONIC Miercuri, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

17 August 2017
Vizualizari: 627
Comentează add

Şeful Marilor State Majore reunite, Joseph Dunford, dă asigurări că Armata americană este pregătită pentru un conflict cu Coreea de Nord.

Armata SUA, "pregătită pentru un conflict cu Coreea de Nord"

doina-saiciuc

Foto: http://www.boeing.com/defense/weapons/minuteman-iii.

Şeful Marilor State Majore reunite, Joseph Dunford, dă asigurări că Armata americană este pregătită pentru un conflict cu Coreea de Nord.

Responsabilul american consideră că o soluţie militară la ameninţarea nord-coreană ar fi "o oroare", dar a lăsa Phenianul să dezvolte capacităţi pentru un atac nuclear este "inimaginabil".

Şeful Marilor State Majore Interarme, generalul Joseph Dunford, a spus reporterilor care îl însoţesc în turneul său în Coreea de Sud, Japonia şi China că preşedintele Trump a ordonat dezvoltarea unor opţiuni militare viabile.

Este exact ceea ce face Armata americană acum, a arătat generalul Dunford astăzi, în Beijing.

O soluţie militară la ameninţarea cu rachetă a Coreei de Nord ar fi o oroare, dar a îngădui Phenianului să dezvolte o capacitate de a lansa un atac nuclear împotriva SUA este de neimaginat, a spus primul militar al SUA.

Dunford răspundea astfel întrebărilor referitoare la declaraţia strategului şef al preşedintelui Trump, Steve Bannon, care a spus într-un interviu că nu există soluţie militară la ameninţarea nord-coreeană.

Orice potenţială acţiune militară în Peninsula Coreeană va fi desfăşurată numai în consultare cu Seul-ul, a mai spus generalul Dunford astăzi, în Beijing.

Între timp, preşedintele Trump a scris pe Twitter că liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a luat o decizie foarte înţeleaptă şi raţională.

El s-a referit la informaţiile din media oficială nord-coreeană care arată că preşedintele nord-coreean nu va da un ordin imediat de a lansa rachete către insula americană Guam.

În Seul, preşedintele Moon Jae-in i-a spus generalul Dunford că va lua în considerare trimiterea unui emisar special în Coreea de Nord pentru convorbiri, dacă Phenianul încetează testele cu rachetă şi testele nucleare.


Etichete suaconflictarmatacoreea de nirdjoseph dunford

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live