Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

18 Aprilie 2022
Vizualizari: 244
Comentează add

Volodimir Zelenski a denunțat introducerea în circulație pe teritoriile regiunilor Herson și Zaporojie a rublelor rusești.

Armata rusă continuă să se întărească pe frontiera cu regiunea Odesa

mario-balint

   Harta actualizată a luptelor din Ucraina. Sursa: twitter.com/DefenceHQ.

Ţinte ale atacurilor ruseşti au fost şi Harkov, Mikolaiv şi Herson şi capitala Kiev. În sud, Rusia atacă atât în plan militar, cât şi economic.
 
În tradiționalul său discurs de noapte, președintele Volodimir Zelenski a denunțat introducerea în circulație pe teritoriile regiunilor Herson și Zaporojie a rublelor rusești și a cerut comunității internaționale blocarea totală a finanțelor ruse. Din punct de vedere militar, în direcția sud, armata rusă continuă să se întărească pe frontiera cu regiunea Odesa, încercând să înlocuiască echipamentele avariate și distruse din unitățile de pe linia frontului.
 
De asemenea, forțează recâștigarea controlului asupra Alexandrovska, în regiunea Herson, dar fără rezultat, potrivit armatei ucrainene. În timpul luptelor de ieri, Brigada 35 Marină "Contraamiral Mihail Ostrogradski" din Odesa a reușit să respingă un grup de recunoaștere rusesc care a deschis focul de 30 de ori asupra pozițiilor ocupate. Atacatorii au fost neutralizați, iar unii au fost luați prizonieri.
 
Potrivit Serviciului de presă al Marinei din Odessa, pierderile de ieri ale armatei ruse în regiunea Mikolaiv se ridică la 60 de morți și 16 piese tehnice distruse, între care trei tancuri, șapte transportoare amfibii blindate și patru baterii de rachete autopropulsate.
 
Grupul de nave din Marea Neagră continuă să efectueze recunoașteri în regiunea Odesa. Serviciul de securitate a neutralizat o rețea de agenți care lucra pentru Federația Rusă și a reținut trei dintre membrii acesteia. Gruparea destructurată de contraspionajul ucrainean a colectat infromații despre formațiunile militare din regiunea Odesa, locația punctelor de control, centrele de voluntariat și starea de spirit a locuitorilor.
 
Pe de altă parte, autoritățile militare atrag atenția locuitorilor că plajele din Odesa și din întreaga regiune nu au fost deminate. Ele sunt încă minate și accesul rămâne interzis.
 

Etichete UcrainaOdesamilitar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live