Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (continuare) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Iulie 2022
Vizualizari: 1049
Comentează add

Regiunea Cernăuţiului continuă să fie singura din Ucraina în care nu au avut loc bombardamente, deşi şi aici au fost interceptate rachete

Armata rusă bombardează intens poziţiile ucrainene

radiojurnal

Șeful Administrației Militare Regionale de Stat Cernăuți, Serghei Osaciuk. Foto: Ilie Pintea

Armata rusă bombardează intens poziţiile ucrainene pe întreaga linie a frontului din Donbas, dar şi la Harkov, în nord-est. Oraşele Bakmut şi Sloviansk sunt bombardate zi şi noapte fără încetare.
 
Guvernatorul regiunii Doneţk a scris pe "Telegram" că ruşii se regrupează pentru noi atacuri. Sunt morţi şi răniţi.
 
Guvernatorul Lugansk-ului spune că Rusia atacă şi această regiune din bazele aflate în Doneţk.
 
În regiunile Mikolaiv şi Herson din sud, locuitorii sunt rugaţi să plece, pentru ca armata ucraineană să încerce recucerirea zonelor ocupate de ruşi.
 
Rusia masează numeroase efective de rezervişti în apropierea graniţei ucrainene pentru noi ofensive militare - a precizat astăzi, în buletinul zilnic, Ministerul britanic al Apărării.
 
Negociatorul şef al Ucrainei, Mihailo Podoliak, a spus că războiul se apropie de un punct de cotitură, în condiţiile în care, susţine el,  armata rusă a fost forţată să oprească temporar asalturile pentru reaprovizionare şi completarea efectivelor, lăsând timp ucrainenilor pentru pregătirea de noi contra-atacuri.
 
Regiunea Cernăuţiului continuă să fie singura din Ucraina în care nu au avut loc bombardamente, deşi şi aici au fost interceptate rachete, după cum transmite trimisul RRA, Ilie Pintea.
 
Reporter: Alarmele aeriene au devenit partea normalității și la Cernăuți, în vestul Ucrainei, chiar dacă regiunea încă nu a fost atacată, cele mai apropiate lovituri aeriene fiind cele de la Viniţa, un oraș aflat la circa 200 de km unde au fost distruse mai multe obiective militare.
 
Cu toate acestea, au fost executate atacuri cu rachete asupra regiunii, însă acestea au fost interceptate la timp, a declarat pentru Radio România Actualități șeful Administrației Militare Regionale de Stat Cernăuți, Serghei Osaciuk.
 
Serghei Osaciuk: Nicio rachetă nu a explodat şi nu şi-a atins destinaţia pe teritoriul regiunii Cernăuți. Putem afirma oficial că forţele aeriene au doborât două rachete deasupra regiunii.
 
Reporter: Regiunea Cernăuți nu are obiective militare și aceasta pare să fie explicația pentru faptul că nu a fost supusă atacurilor aeriene, spre deosebire de restul țării.
 
În Transcarpatia, o altă zonă considerată sigură, au fost bombardate mai multe elemente ale infrastructurii feroviare la jumătatea lunii mai, când forțele ruse au atacat mai multe asemenea puncte, în încercarea de a încetini transporturile de armament pe calea ferată din Ucraina.
 

Etichete RusiaUcrainarazboiCernauti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live