Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (continuare) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

30 Mai 2018
Vizualizari: 1029
Comentează add

Armata israeliană a ripostat la atacurile organizaţiilor teroriste palestiniene dinspre Gaza spre localităţile de frontieră care au vizat populaţia civilă.

Armata israeliană, ripostă la atacurile cu rachete și obuze dinspre Gaza

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: Xinhua/ Agerpres.

Armata israeliană a ripostat la atacurile organizaţiilor teroriste palestiniene dinspre Gaza spre localităţile de frontieră care au vizat populaţia civilă.

Peste 160 de rachete şi obuze au fost trase din interiorul Fâşiei Gaza, controlată de Hamas, care împreună cu Jihadul Islamic Palestinian şi-a asumat responsabilitatea atacurilor, care au continuat şi în timpul nopţii.

Într-o declaraţie comună destinată populaţiei palestiniene din Gaza, organizaţiile Hamas şi Jihadul Islamic şi-au asumat responsabilitatea atacurilor cu obuze şi rachete asupra localităţilor din sudul Israelului.

Şcolile din comunităţile din apropierea frontierei cu Fâşiei Gaza au funcţionat, dar o nouă decizie ar putea fi luată în această dimineaţă.

Brigăzile Ezzedin Al-Qassam şi Al-Quds, aripile militare ale celor două organizaţii teroriste Hamas şi Jihadul Islamic, reafirmă că vor continua lupta împotriva existenţei Statului Israel, invocând dreptul la rezistenţă, adică luptă înarmată, un mesaj tipic propagandei pentru populaţia palestiniană din enclava de coastă.

Ripostele aviaţiei israeliene asupra unor ţinte teroriste palestiniene din Fâşia Gaza, tabere de antrenament, centre de comandă, ateliere pentru fabricarea artizanală de arme, un tunel de atac care trecea prin Sinai, ajungând în Israel, au antrenat moartea mai multor terorişti, numiţii luptători de cei care susţin terorismul împotriva Israelului.

Purtătorul de cuvânt al Armatei israeliene a declarat că rachetele şi obuzele trase din interiorul Fâşiei Gaza constituie un atac terorist grav împotriva Statului Istrael, iar Hamas îşi pierde credibilitatea în Gaza după tentativele eşuate de infiltrare la gardul de frontieră pentru a comite atacuri.

Liderii din Gaza au ales calea terorismului cu obuze şi rachete trase asupra populaţiei israeliene.

Realizator: Consiliul de Securitate ONU se va reuni astăzi, la cererea Statelor Unite, pentru a dezbate problema tirurilor de rachete şi obuze trase din Fâşia Gaza asupra teritoriului israelian


Etichete armata israelianaatacuripalestinieniorganizatii teroristefasia gazaracheteal qudsal qassamgazafrontieraJihadul Islamic Palestinian

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live