Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

25 Iulie 2020
Vizualizari: 392
Comentează add

Armata israeliană a anunţat ridicarea nivelului de alertă la frontiera de nord. Mai multe drumuri de-a lungul graniţei cu Libanul au fost închise.

Armata israeliană a ridicat nivelului de alertă la frontiera de nord

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: Captură Google Maps

Armata israeliană a anunţat ridicarea nivelului de alertă la frontiera de nord. Mai multe drumuri de-a lungul graniţei cu Libanul au fost închise.

Trupe suplimentare au fost dislocate pentru a întări prezenţa militară de-a lungul frontierei, din cauza tensiunilor crescute şi a prezenţei active a miliţiilor şiite libaneze Hezbollah din zona graniţei.

Elicoptere de atac ale aviaţiei israeliene au ripostat, aseară, în urma unui tir cu obuze trase de pe teritoriul sirian. Aviaţia israeliană a lovit postul de observaţii şi un centru de intelligence, în apropiere de localitatea Quneitra, din Siria. Potrivit presei de stat de la Damasc, doi militari sirieni au fost răniţi.

Armata israeliană consideră regimul sirian responsabil pentru atacul lansat asupra teritoriului israelian şi va continua să acţioneze ferm, ripostând la fiecare încălcare a suveranităţii statului Israel - se arată într-un comunicat al Armatei.

Ieri a sosit în Israel şeful Statului Major Interarme, generalul Mark Milley, care s-a întâlnit cu şeful Statului Major General al Armatei Israeliene, Aviv Kochavi, şi premierul Benjamin Netanyahu.

Kochavi a declarat că Armata israeliană se pregăteşte pentru eliminarea oricăror ameninţări la adresa securităţii cetăţenilor şi suveranităţii Israelului.

La începutul săptămânii, Hezbollah a anunţat că unul dintre membrii săi a fost ucis într-un presupus atac aerian israelian în zona Damascului, unde a fost vizat un important depozit cu muniţii.

Şeful Comandamentului Central al Statelor Unite, Kenneth McKenzie, a avertizat că un atac al Hezbollah asupra Israelului nu va avea un final bun pentru miliţiile şiite libaneze.

(RS)


Etichete israelnivel de alertanord(RS)libansiriahezbollah

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live