Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Armata încearcă să-i ajute pe sinistraţi (UPDATE)

În intervalul 12 februarie ora 18.00 - 13 februarie ora 12.00 se instituie cod portocaliu de ninsori pentru judeţele Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea.

Armata încearcă să-i ajute pe sinistraţi (UPDATE)
Punct de colectare a ajutoarelor pentru sinitraţi în Bucureşti. Foto: Agerpres.

Articol de Cristina Ghioca, 12 Februarie 2012, 10:00

Ora 19.20 - Circulaţia pe DN 2 Bucureşti - Buzău a fost restricţionată, începând cu ora 18.15, pentru vehiculele cu masa totală maximă admisă mai mare de 3,5 tone, potrivit CNADNR.

Ora 19.10 - Potrivit CNADNR, începând cu ora 19.00 va fi restricţionată circulaţia pentru vehiculele cu masa totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone pe următoarele drumuri naţionale:

- DN2 – pe tronsonul Bacău – Buzău (doar pe sensul spre Buzău)

- DN 24B – pe tronsonul Albiţa-Crasna şi în continuare DN 24 Crasna- Tecuci – Tişiţa (doar pe sensul spre Tişiţa)

- DN 26 pe tronsonul Murgeni – Galaţi (doar pe sensul spre Galaţi)

Ora 18.30 - Starea de alertă în judeţul Vrancea a fost aprobată începând de luni, ora 12.00 până marţi, la ora 14.00 a declarat, purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru.

Ora 18.20 - În ultimele 24 de ore au fost înregistrate trei decese din cauza hipotermiei severe , în judeţele Argeş (2) şi Teleorman, informează ministerul sănătăţii.

De la avertizarea “cod galben de ger” emisă de meteorologi, şi până în prezent, la nivel naţional s-au înregistrat 68 decese din cauza condiţiilor meteorologice.

Ora 18.00 - În Ialomiţa toate unităţile de învăţământ vor fi închise luni şi marţi, informează Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, citat de Agerpres.

Ora 17.50 - Şcolile din judeţul Vâlcea, cu excepţia celor aflate pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, îşi vor suspenda luni activitatea, s-a decis duminică în urma şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Ora 17.30 - Începând cu ora 17.00 a fost închisă circulaţia pe DN 2A Urziceni – Slobozia din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, informează CNADNR.

Ora 17.10 - Toate şcolile din judeţele Mehedinţi, Gorj şi Giurgiu vor fi închise luni şi marţi, au hotărât autorităţile, iar în judeţele Olt şi Dolj cursurile preuniversitare se suspendă doar luni, au transmis corespondenţii noştri.

Ora 16.20 - Unităţile de învăţământ din preuniversitar vor fi deschise, luni, în Capitală, iar cursurile se vor desfăşura normal, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti, Marian Banu.

Ora 16.00 - Începând cu ora 15.30 a fost închisă circulaţia pe A2 Bucureşti – Feteşti, potrivit CNADNR.

Rămân închise următoarele drumuri naţionale şi autostrăzi:

1. A2 Bucureşti - Feteşti

2. DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti 3. DN 65A Roşiorii de Vede – Turnu Măgurele şi Buzoeşti - Surduleşti

4. DN 61 Ghimpaţi – Găeşti

5. DN 1D Albeşti – Urziceni

6. DN 5A Mogoşeşti – Isvoarele pe raza localităţii Isvoarele

7. DN 5B Ghimpaţi - Giurgiu

Ora 15.10 - Porturile Midia Constanţa şi Mangalia sunt deschise la operare în condiţii de iarnă, iar pe Dunăre se menţin restricţiile de circulaţie, a anunţat secretarul general adjunct în ministerul transporturilor.

Ora 14.45 - CNADNR a primit o avertizare transmisa de Administraţia Naţională de Meteorologie de cod portocaliu de ninsori abundente pentru urmatoarele intervale de timp:

- în intervalul 12 februarie ora 18.00 - 13 februarie ora 12.00 pentru judeţele Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea

- în intervalul 13 februarie ora 12.00 - 14 februarie ora 02.00 pentru judeţele Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Calaraşi, Ialomiţa, Buzau, Braila, Vrancea, Galaţi, Tulcea, Constanţa

- în intervalul 13 februarie ora 12.00 - 14 februarie ora 14.00 pentru judeţele Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Calaraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Vrancea, Galaţi, Tulcea, Constanţa

Având în vedere aceasta avertizare, CNADNR anunţă că începând cu ora 16.00 există posibilitatea închiderii drumurilor naţionale din urmatoarele judeţe: Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea.

Ora 14.30 - Cinci drumuri naţionale şi Autostrada A2, pe calea 2, între Drajna şi Feteşti, sunt închise în prezent, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, informează CNADNR.

Ora 14.00 - Potrivit CFR, la această oră, sunt anulate 160 de trenuri de călători. Sunt închise opt linii feroviare, iar pe alte 11 se circulă cu restricţii.

Inspectoratul General de Aviaţie a transportat împreună cu reprezentanţii de la Crucea Roşie alimente în localitatea Ciorăşti, din Vrancea, a anunţat secretarul de stat în ministerul de interne, Mihai Capră. --fb1

Potrivit acestuia, din cauza condiţiilor meteo, nu se vor mai permite astfel de misiuni din Capitală, astfel că alimentele vor fi transportate cu un elicopter de la Iaşi.

Mai multe instituţii, organizaţii şi companii au lansat campanii pentru ajutorarea persoanelor blocate de nămeţi sau fără posibilitate de aprovizionare.

Primăria Capitalei a înfiinţat, duminică, nouă puncte de colectare ale acestor ajutoare, cu program non-stop.

Acestea sunt sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti din str.Foişorului, nr.56-58, sector 3, sediul Complexului integrat de servicii sociale pentru adulţi Sf.Ioan, nr.64, sector 3, Policlinica socială Regina Maria, nr.81-88, sector 3, Cantina socială Griviţa, Calea Grivitei nr.216, sector 1, Cantina socială Dacia, bdul. Dacia, nr. 196, sector 1, Cantina socială Ferentari, Calea Ferentari nr. 91, sector 5, Cantina socială Bucur, str.Agricultori n.44, sector 2, Cantina socială Sf. Constantin, str. Sf. Constantin nr. 8, sector 1, sediul PMB, parter, Splaiul Independenţei, nr.291-293, sector 6.

Ministerul Apărării Naţionale a deschis, sâmbătă, centre de colectare de alimente, în Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Braşov, Craiova, Brăila şi Bacău.

Cetăţenii pot dona alimente pentru populaţia din localităţile izolate de zăpadă până duminică la ora 20.00.

Potrivit unui comunicat al ministerului, sâmbătă la Bucureşti în punctul de colectare de la Academia Militară s-au adunat peste 15 tone de alimente şi materiale de primă necesitate.

În cursul serii, acestea au plecat cu avioanele şi camioanele armatei spre satele izolate din judeţele Buzău şi Vrancea.

O campanie asemănătoare a fost lansată şi de Crucea Roşie.

Locurile de colectare sunt, de această dată, marile centre comerciale din ţară.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul de Interne, în prezent, 36 de localităţi sunt izolate din cauza zăpezii, dintre care 30 în judeţul Vrancea.

Patru drumuri naţionale şi autostrada A2, închise

Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Mihai Capră, a precizat că în prezent, 81 de drumuri judeţene sunt blocate, iar trei drumuri naţionale sunt închise.

Potrivit acestuia, sâmbătă seară la ora 21.00 erau 79 de drumuri judeţene blocate, dar din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din judeţele Giurgiu şi Teleorman s-au închis trei drumuri naţionale şi astfel s-au blocat unele drumuri judeţene care defluiau în DN-uri.

Unităţile de învăţământ din judeţul Dolj vor fi închise şi luni, iar măsura ar putea fi luată şi pentru şcolile din alte judeţe.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a făcut sâmbătă un apel la populaţie să ţină la îndemână unelte pentru deszăpezire, să pregătească o rezervă de apă, alimente şi combustibil şi să îi ajute pe cei aflaţi în situaţii critice, ne-a informat corespondentul Radio România, Adriana Leu.

Codul galben de ger este valabil pentru încă trei ore, iar de la ora 18:00 vor intra în vigoare două coduri de ninsoare, portocaliu şi galben, valabile pentru judeţele din sud, sud-est şi sud-vest, care vor înceta treptat, până marţi.

ANM a emis noi avertizări privind ninsori şi vânt puternic
România 11 Februarie 2012, 10:48

ANM a emis noi avertizări privind ninsori şi vânt puternic

Potrivit avertizărilor emise de ANM, ninsorile abundente se vor extinde treptat din sud-vestul ţării în sudul şi estul ţării,...

ANM a emis noi avertizări privind ninsori şi vânt puternic
Risc însemnat de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac
România 26 Aprilie 2024, 17:38

Risc însemnat de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac

Meteorologii avertizează că este risc însemnat, de gradul trei din cinci, de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri...

Risc însemnat de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac
Ajutorul de restructurare a TAROM va permite salvarea companiei de la faliment
România 26 Aprilie 2024, 17:33

Ajutorul de restructurare a TAROM va permite salvarea companiei de la faliment

Ajutorul de restructurare a TAROM de 80 de milioane de euro, pe care Comisia Europeană îl va aproba în câteva zile, va...

Ajutorul de restructurare a TAROM va permite salvarea companiei de la faliment
ANSVSA a intensificat în ultima perioadă controalele specifice sărbătorilor
România 26 Aprilie 2024, 17:13

ANSVSA a intensificat în ultima perioadă controalele specifice sărbătorilor

Autorităţile sanitare ne îndeamnă să fim atenţi la ce produse cumpărăm pentru masa de Paşte, deoarece, din neatenţie, putem...

ANSVSA a intensificat în ultima perioadă controalele specifice sărbătorilor
Nu vor fi restricţii sau lucrări pe A2 Autostrada Soarelui în următoarele zile
România 26 Aprilie 2024, 17:09

Nu vor fi restricţii sau lucrări pe A2 Autostrada Soarelui în următoarele zile

Nu vor fi restricţii sau lucrări pe A2 Autostrada Soarelui în următoarele zile - când se aşteaptă un trafic mai aglomerat...

Nu vor fi restricţii sau lucrări pe A2 Autostrada Soarelui în următoarele zile
42 de persoane evacuate din blocurile aflate în apropiere de surparea din Slănic Prahova
România 26 Aprilie 2024, 16:38

42 de persoane evacuate din blocurile aflate în apropiere de surparea din Slănic Prahova

Fisurile din pereții unei grădinițe s-au accentuat, după ce o stradă din Slănic, Prahova, s-a surpat ieri, formând un crater...

42 de persoane evacuate din blocurile aflate în apropiere de surparea din Slănic Prahova
3 milioane de elevi și preșcolari intră în vacanța de primăvară
România 26 Aprilie 2024, 16:27

3 milioane de elevi și preșcolari intră în vacanța de primăvară

Pe 8 mai se revine în sălile de curs pentru ultimul modul al acestui an școlar.

3 milioane de elevi și preșcolari intră în vacanța de primăvară
Următoarea ședință de guvern va avea loc la Brașov
România 26 Aprilie 2024, 15:24

Următoarea ședință de guvern va avea loc la Brașov

Proiectul care vizează construirea cu fonduri europene a lotului de 5 km de autostradă dintre localitățile Cristian și Codlea...

Următoarea ședință de guvern va avea loc la Brașov