Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

28 Martie 2019
Vizualizari: 621
Comentează add

"Gamerii" vor fi angajaţi, în principal, în cadrul forţelor militare aeriene şi se vor ocupa de manevrarea aparatelor fără pilot/dronelor.

Armata daneză va angaja pasionaţi de jocurile pe calculator

sergiu-stet

 Avionul fără pilot Hermes 900. Foto: wikipedia.org

Forţele armate din Danemarca intenţionează să recruteze personal din rândul gamerilor.

Aceştia vor fi angajaţi, în principal, în cadrul forţelor militare aeriene şi se vor ocupa de manevrarea aparatelor fără pilot/dronelor.

În urma acţiunilor de observare efectuate de comandamentul militar danez, a reieşit că gamerii au multe calităţi, care îi diferenţiază de ceilalţi: ei se orientează mai bine pe hărţi, tolerează mai uşor stresul şi lucrează mai eficient în echipă.

Prima oară, militarii danezi i-au analizat pe gameri în anul 2017, în cadrul unui experiment privind angajarea în armată. Experimentul s-a dovedit a fi de succes.

Dacă, în mod obişnuit, militarii erau nevoiţi să analizeze 40 de cereri pentru a găsi un candidat potrivit, în rândul gamerilor, acesta era descoperit la fiecare 20 de cereri.

Forţele armate din Danemarca au încheiat deja un acord de parteneriat cu Federaţia daneză de sport cibernetic "E-sport Danmark", iar acum Armata daneză va publica anunţurile cu posturile vacante inclusiv pe cele mai populare platforme online ale gamerilor.


Etichete dronegamerDanemarcamilitarirecrutareE-sport Danmarkonline

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live