Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

24 Septembrie 2014
Vizualizari: 1228
Comentează add

Poliţiştii români au participat în ultima săptămână la o amplă acţiune internaţională coordonată de Europol în scopul combaterii mai multor sectoare ale crimei organizate.

"Arhimede", operaţiune a Poliţiei, coordonată de EUROPOL

mihaela-enache

 Foto: Arhivă

 Poliţiştii români au participat în ultima săptămână la o amplă acţiune internaţională coordonată de Europol în scopul combaterii mai multor sectoare ale crimei organizate - traficul de fiinţe umane, de droguri sau criminalitatea informatică. 

Este cel mai important atac de acest fel coordonat vreodată în Europa - a spus astăzi directorul Europol, citat de France Presse. 
 
30 de copii au fost salvaţi dintr-o reţea de trafic şi cel puţin 1.000 de persoane au fost deja arestate.  
 
Operaţiunea s-a numit "Arhimede" şi a avut ca scop, după cum explica azi şeful Biroului European de Poliţie - Europol, Rob Wainwright, să atace însăşi infrastructura crimei organizate de pe continent şi nu doar să rezolve cazuri izolate. 
 
Toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, împreună cu alte ţări din afara ei, au participat la aproxiamtiv 300 de acţiuni, zilele trecute, în care au fost implicaţi peste 20 mii de membri ai forţelor de ordine - transmit France Presse. 
 
Poliţiştii români au fost implicaţi în special în acţiuni de combatere a traficului de persoane, de droguri şi de arme - conform unui comunicat de la Inspectoratul General al Poliţiei - s-au făcut mii de verificări la punctele de trecere a frontierei,  percheziţii, s-au operat arestări de persoane bănuite de implicare în trafic de persoane şi s-au confiscat peste 4 kilograme de substanţe şi pastile suspecte.

Etichete ArhimedePoliţieEUROPOLRob Wainwrighttraficul de fiinţe umanede droguricriminalitatea informatică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live