Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Vineri, 14 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

9 Iunie 2011
Vizualizari: 1429
Comentează add

Liderul spiritual al Bisericii Anglicane a atacat coaliţia guvernamentală din Marea Britanie, afirmând că a făcut presiuni pentru introducerea unor politici radicale pe care nimeni nu le-a votat, potrivit BBC.

Arhiepiscopul de Canterbury critică guvernul britanic

sorin-solomon

Arhiepiscopul de Canterbury, dr. Rowan Williams. Foto: AP.

Arhiepiscopul de Canterbury, dr. Rowan Williams, a afirmat că reformele din educaţie şi sănătate au creat teamă în rândul populaţiei şi nemulţumire, informează BBC.

Arhiepiscopul de Canterbury a avertizat că guvernul angajează Marea Britanie în zona "politicilor radicale, pe termen lung, pentru care nimeni nu a votat".

Dr. Rowan Williams şi-a exprimat, în revista New Statesman, îngrijorarea cu privire la reformele din sănătate şi educaţie.

Arhiepisopul a mai spus că "indignarea" este normală ca urmare a lipsei de "argumentare publică corespunzătoare".

Un purtător de cuvânt al Downing Street a declarat că "acest guvern a fost ales pentru a aborda probleme adânc înrădăcinate în  Marea Britanie."

"Politicile sale clare asupra sănătăţii, bunăstării şi economiei sunt necesare pentru a ne asigura că suntem pe drumul cel bun", a adăugat el.

Vorbind în special despre reformele guvernului din sistemul de sănătate şi a politicilor din educaţie, Arhiepiscopul de Canterbury, Rowan Williams, a spus ca au fost introduse cu o "viteză remarcabilă".

"Cel puţin, există o teamă,  de înţeles, în ce înseamnă democraţia într-un asemenea context", a spus el.

Într-un atac pe scară largă, a acuzat coaliţia de guvernământ că a creat "anxietate şi mânie" în ţară prin introducerea acestor reforme, fără o dezbatere publică suficientă.


Etichete Arhiepiscopul de CanterburyRowan WilliamsatacreformeguvernMarea Britanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live