Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

6 Aprilie 2017
Vizualizari: 613
Comentează add

Anchetatori ruşi au arestat astăzi mai multe persoane pe care le suspectează de legături cu presupusul autor al atacului sinucigaş de la metroul din Sankt Petersburg de luni.

Arestări în cazul atentatului de la metroul din Sankt Petersburg

alexandru-beleavski-moscova

Foto: captura video.

Anchetatori ruşi au arestat astăzi mai multe persoane pe care le suspectează de legături cu presupusul autor al atacului sinucigaş de la metroul din Sankt Petersburg de luni. În Rusia au loc astăzi manifestaţii împotriva terorismului.

Anchetatorii care investighează atentatul terorist sinucigaş de luni din metroul din Sankt Petersburg au identificat mai multe persoane originare din foste republici sovietice din Asia Centrală ce aveau legături cu presupusul terorist Akbarzhon Jalilov, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Comitetului pentru Investigaţii.

Fără a menţiona numărul, numele şi ţările de origine ale acestora, ea a precizat, de asemenea, fără a detalia, că de la locuinţele lor au fost ridicate obiecte importante pentru anchetă.

Conform informaţiilor oficiale, Jalilov, în vârstă de 22 de ani, era cetăţean rus de etnie uzbekă, născut în Kîrgîsztan, unde locuieşte în continuare familia sa.

Tot astăzi, Poliţia din Sankt Petersburg a reţinut trei suspecţi după descoperirea şi dezamorsarea unei bombe artizanale într-o garsonieră de bloc închiriată, după unele informaţii, de persoane din Asia Centrală.

Conform unei surse nenominalizate, citate de agenţia Interfax, explozibilul este similar celui detonat în metrou, persoanele reţinute fiind suspectate că ar fi complicii lui Akbarzhon Jalilov.

În atentatul de la Sankt Peterskurg şi-au pierdut viaţa 14 persoane, din care 2 rămân neidentificate, mai multe zeci fiind rănite.

În prezent în spitale se află 50 de răniţi.


Etichete atentatul de la metroul din Sankt PetersburgRusiaarestari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live