Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

13 Aprilie 2018
Vizualizari: 831
Comentează add

Grupul ArcelorMittal a confirmat astăzi că ar putea să vândă combinatul siderurgic de la Galaţi.

ArcelorMittal confirmă că vinde combinatul siderurgic de la Galaţi

maria-mandita-galati

Siderurgist. Foto: wikimedia.org

Grupul ArcelorMittal a confirmat astăzi că ar putea să vândă combinatul siderurgic de la Galaţi pentru a cumpăra oţelăria Ilva din Italia - cea mai mare din Europa.

Sindicatele de pe platforma siderurgică sunt îngrijorate de această perspectivă şi au cerut să discute situaţia cu premierul Viorica Dăncilă. 

Alături de alte cinci unităţi siderurgice de producţie din Italia, Macedonia, Republica Cehă, Luxemburg şi Belgia, combinatul siderurgic de la Galaţi se află pe o listă pe care grupul ArcelorMittal a înaintat-o Comisiei Europene.

Până pe 23 mai, specialiştii europeni ai concurenţei vor analiza dacă vânzarea acestor şase unităţi siderurgice va reuşi sau nu să reechilibreze producţia de oţel a grupului ArcelorMittal, interesat să cumpere cel mai mare combinat siderurgic din Europa, cel din Ilva, Italia.

În urmă cu trei săptămâni, Comisia Europeană i-a transmis grupului ArcelorMittal că prin achiziţionarea combinatului din Ilva, acesta ar urma să deţină o poziţie dominantă pe piaţa europeană de oţel, situaţie ce ar putea fi echilibrată doar prin renunţarea la alte combinate pe care grupul le deţine în Europa.

În consecinţă, grupul ArcelorMittal a întocmit o listă cu unităţile la care ar fi dispus să renunţe, printre ele aflându-se şi combinatul din Galaţi, pe platforma căruia lucrează circa 7 mii de muncitori.

Siderugistul AMG, sindicatul reprezentativ din combinatul de la Galaţi, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la vânzarea unităţii, catalogând-o drept 'catastrofală' pentru viaţa socială şi economică a judeţului


Etichete arcelormitalgalatiotelcombinat siderurgic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live