Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Miercuri, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Octombrie 2020
Vizualizari: 182
Comentează add

Raed Arafat susține că în România se face un număr semnificativ de mare de teste COVID, comparativ cu alte ţări.

Arafat: Am crescut de la 3.000 la aproape 27.000 de teste pe zi #Covid19

radiojurnal

Nelu Tătaru și Raed Arafat (dr). Arhivă foto.

Testarea în masă are rolul de a depista persoanele pozitive şi a le carantina, iar în România se face un număr semnificativ de mare de teste, comparativ cu alte ţări, a declarat astăzi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

El a mai spus că ar fi de ajutor obţinerea unor teste mult mai rapide, care să nu necesite operaţiuni de laborator care durează mult:


Raed Arafat: Există șansa să aducem teste pe bază de antigen rapide pe care să le folosim în linie de front pentru cazurile simptomatice. Pentru cazurile asimptomatice rămâne, totuși, evaluarea generală care se face, dar să faci testări în masă, în acest moment, există foarte multe opinii. Că dacă faci test la orice asimptomatic sau dacă le faci numai pentru definițiile de caz, mai ales dacă ai o limită asupra testelor pe care poți să le faci, limită care este impusă de resursa umană, de capacitatea echipamentelor pe care le avem și tot. Oricum, s-a crescut, de la 3.000 am ajuns la aproape 25-26-27.000 de teste care se fac zilnic. Deci capacitatea a crescut dar, clar, orice capacitate de testare suplimentară este foarte binevenită.


Etichete raed arafatcomitetrestricţiitestecoronavirus(RS)romania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live