Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

17 Octombrie 2021
Vizualizari: 229
Comentează add

Șeful DSU, Raed Arafat: Eu, cu tot dreptul de liberă exprimare, aş tăia microfonul la toţi care vin şi dezinformează şi spun la oameni să nu se vaccineze, pur şi simplu.

Arafat cere măsuri mai ferme împotriva ştirilor false şi a dezinformării

radio-romania-actualitati

Raed Arafat. Foto. gov.ro

Şeful DSU, Raed Arafat, consideră necesare măsuri mai ferme împotriva ştirilor false şi a dezinformării din spaţiul public.

Cel mai recent bilanț al vaccinărilor din România, publicat sâmbătă după-amiază, indică faptul că aproape 32.00 de oameni au ales să facă prima doză de ser anti-COVID sau pe cea în doză unică în 24 de ore.

Chiar dacă în ultima perioadă se constată o accelerare a ritmului vaccinării, România apropindu-se de 6 milioane de persoane cu cel puțin o doză administrată, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, atrage atenţia că sunt necesare măsuri mai ferme împotriva ştirilor false şi a dezinformării din spaţiul public:   

Raed Arafat: Eu, cu tot dreptul de liberă exprimare, aş tăia microfonul la toţi care vin şi dezinformează şi spun la oameni să nu se vaccineze, pur şi simplu şi i-aş lăsa pe oamenii care se pricep la acest domeniu să explice de ce trebuie să se vaccineze. Am trecut printr-o perioadă grea, printr-o perioadă plină de dezinformări ca să convingem oamenii să nu respecte, să nu aibă încredere în ce spun autorităţile. Cred că suntem la momentul în care trebuie să facem invers acum. Măcar pentru două, trei luni, măcar la dezbateri să ne îndreptăm către a sfătui populaţia corect, pe linia sanitară, cu sfaturile care sunt bazate ştiinţific şi să explicăm de ce este mai bine să te vaccinezi şi ce poate să se întâmple cu tine şi cu familia dacă rămâi nevaccinat.


Etichete Şeful DSURaed Arafatmăsuri împotriva ştirilor falsedezinformaremicrofonul(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live