Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

16 Martie 2015
Vizualizari: 786
Comentează add

Dacă Iranului i se vor face concesii cu privire la programul său nuclear, Arabia Saudită şi alte ţări vor dori să obţină acorduri similare, a avertizat un important prinţ saudit.

Arabia Saudită "şi-ar putea dori programe nucleare"

catalin-gombos

Una dintre rachetele armatei Iraniene lansate în timpul unei operaţiuni demonstrative. Foto: Arhivă / Mediafax.

Dacă Iranului i se vor face concesii cu privire la programul său nuclear, Arabia Saudită şi alte ţări vor dori să obţină acorduri similare, a avertizat un important prinţ saudit într-un interviu publicat, astăzi, de BBC.

Turki al-Faisal nu deţine în prezent vreo funcţie în guvernul de la Riad, însă a condus ani de zile serviciul secret saudit şi a fost ambasador la Londra şi Washington, astfel încât, potrivit Reuters, se crede că opiniile sale le reflectă pe cele ale conducerii saudite.

Al-Faisal a precizat că, dacă Iranului i se va permite să îmbogăţească uraniu până la un anumit nivel, Riadul va dori să facă acelaşi lucru.

Arabia Saudită, o monarhie sunnită fundamentalistă, consideră că Iranul şiit este principalul său rival regional şi se teme că acesta ar putea obţine arme nucleare.

În prezent, marile puteri negociază cu Iranul un acord prin care, în schimbul ridicării sancţiunilor economice, Teheranul ar oferi garanţii că nu va încerca să producă arme nucleare.


Etichete Iranconcesiiprogram nuclearArabia Saudităprinţ sauditBBCTurki al-Faisal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live