Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

30 Martie 2019
Vizualizari: 860
Comentează add

Președintele american ia în considerare impunerea de noi sancțiuni împotriva companiilor străine care fac afaceri cu Venezuela.

"Ar fi o greșeală ca rușii să se gândească că în Venezuela au mână liberă"

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo.        Foto: commons.wikimedia.org/wiki/File:Mike_Pompeo_Official_Portrait_112th_Congress.jpg,

Ministrul apărării din Venezuela susţine că prezenţa militarilor ruşi în ţară n-ar trebui să provoace îngrijorări, după ce două avioane ruseşti cu trupe şi echipamente au aterizat săptămâna trecută la Caracas.

Generalul Vladimir Padrino a declarat, la inaugurarea unui centru rusesc de pregătire a piloţilor de elicoptere, că este vorba despre un parteneriat strategic încheiat încă de pe vremea fostului preşedinte Chavez.

Ministrul a afirmat că Venezuela ar vrea să colaboreze şi cu Statele Unite, dar, spune el, nu în condiţii de sclavagism. Administraţia americană a denunţat prezenţa militară rusă ca pe un factor agravant al crizei din Venezuela.


Reporter: Preşedintele Trump a spus ieri că va vorbi, probabil, cu preşedintele rus Vladimir Putin şi cu cel chinez, Xi Jiping, despre criza din Venezuela.

Declarația președintelui Trump a venit după aceea a consilierului său pentru securitate națională, John Bolton, care a avertizat Rusia și alte țări să nu trimită trupe și echipamente militare pentru a-l ajuta pe contestatul președinte Nicolas Maduro să rămână la putere.

Președintele american ia în considerare impunerea de noi sancțiuni împotriva companiilor străine care fac afaceri cu Venezuela.

Într-o conferință de presă la Departamentul de Stat, reprezentantul special pentru Venezuela al Statelor Unite, Elliott Abrams, a confirmat: secretarul de stat Mike Pompeo are o listă întreagă de opţiuni, inclusiv sancțiuni, pe care Washingtonul le poate folosi pentru a răspunde prezenței trupelor rusești în Venezuela. Citez: "Ar fi o greșeală ca rușii să se gândească că au acolo mână liberă", a spus Elliott Abrams, adăugând că prezența militară rusească este destabilizatoare în mijlocul crizei politice și economice a țării.

Washingtonul estimează că se află în Venezuela 100 de militari ruși, care lucrează, în primul rând, la sistemul de apărare antirachetă rusesc S-300 pe care Venezuela l-a cumpărat de la Rusia.


Etichete venezuelasuarusiamilitaricaracasavioanetrumpputinxi jipingsanctiunielliott abramsmike pompeo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live