Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Octavian Begu

17 Iunie 2018
Vizualizari: 603
Comentează add

Cei 629 de migranţi de la bordul navei au fost recuperaţi din Mediterna în urmă cu 9 zile, dar, pe rând, Italia şi Malta a refuzat să primească nava Aquarius

Aquarius ajunge, astăzi, la Valencia

octavian-begu

 

Nava Aquarius şi două vase italiene, cu 629 de migranţi la bord, sunt aşteptate, astăzi, în portul spaniol Valencia. O parte dintre migranţi va ajunge în Franţa, după ce aceştia vor fi înregistraţi în Spania, în urma unei înţelegeri între cele două ţări. Migranţii au fost recuperaţi din Mediterna în urmă cu 9 zile, dar, pe rând, Italia şi Malta a refuzat să primească nava Aquarius, închiriată de o organizaţie neg-guvernamentală franceză, transmit agenţiile de presă.

Tot ieri, guvernul de la Roma a cerut Olandei să recheme două nave ale unor ONG-uri care salvează migranţi şi al căror acces în porturile italiene a fost interzis de asemenea.

Ministrul infrastructurii, Danilo Toninelli, spune că navele au intrat în apele teritoriale libiene şi au încălcat codul de conduită al operaţiunilor de salvare din Marea Mediterană, încheiat în august 2017 între guvernul italian şi mai multe organizaţii umanitare.

Oficiali italieni acuză anumite ONG-uri că acţionează în înţelegere cu traficanţii de fiinţe umane.

Pe de altă parte, Garda de Coastă spaniolă a anunţat că a salvat, în ultimele două zile, 933 de migranţi aflaţi pe diferite ambarcaţiuni şi că a recuperat şi patru cadavre. Peste 1,8 milioane de migranţi din Africa, Orientul Mijlociu şi Asia au ajuns în Europa începând din anul 2014. În Italia au cerut azil peste 170.000, alţi circa 500.000 rămânând în ţară fără să fie înregistraţi. 


Etichete AquariusmigrantiItaliaMaltaValenciaDanilo ToninelliazilGarda de Coasta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live