Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Septembrie 2020
Vizualizari: 133
Comentează add

Capitala figurează cu cea mai scăzută prezență la urne, la nivel național, sub 32%, ceea ce înseamnă însă că 570 de mii de bucureșteni și-au exprimat până acum opțiunille.

Aproximativ 570 de mii de bucureșteni au fost deja la vot

radiojurnal

Arcul de Trimf din Capitală. Foto: commons.wikimedia.org.

Capitala figurează cu cea mai scăzută prezență la urne, la nivel național, sub 32%, ceea ce înseamnă însă că aproximativ 570 de mii de bucureșteni și-au exprimat până acum opțiunile.

Conform datelor în timp real, publicate de Autoritatea Electorală Permanentă, și în Capitală femeile au fost mult mai active decât bărbații, iar cetățenii din categoria de vârstă 45 și 64 de ani au fost cei mai numeroși. În mod tradițional, tinerii votează în a doua parte a zilei.

Reporterul RRA, Cătălin Purcaru, este acum în direct de la o secție de vot din Capitală. Care este situația, Cătălin? Bună seara.

Reporter: Bună seara. Fluxul de alegători rămâne constant, cel puțin aici, la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, unde mult mai puține persoane s-au prezentat astăzi la vot decât la alte alegeri. În general au fost tineri și alegători de vârstă mijlocie. Și procesul electoral se desfășoară într-un ritm mai lent față de anii precedenți, din cauza măsurilor de protecție sanitară impuse de autorități, însă nu au fost înregistrați timpi de așteptare. Situația a fost înțeleasă de către alegători, majoritatea dintre ei având pregătită de acasă trusa de protecție sanitară, mă refer la mască, mănuși și dezinfectant pentru mâini. În incinta colegiului sunt organizate cinci secții de votare. Nu s-au înregistrat incidente, au fost doar situații izolate în care unele persoane purtau incorect masca de protecție, în sensul că acoperea doar gura, însă au fost atenționate și situația a intrat în normal. Circuitele de intrare și ieșire din localul de vot sunt clar stabilite, sunt marcate cu indicatoare. În ceea ce privește urna mobilă, au fost depuse cereri doar la o singură secție din cele cinci, o solicitare din partea Spitalului Universitar, unde sunt pacienți internați, din alte cauze decât COVID-19. Și o ultimă informație, astăzi, la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, au fost prezenți, la invitația Autorității Electorale Permanente, și reprezentanți ai corpului diplomatic și consular acreditați, la București, din Marea Britanie, Republica Moldova și Tunisia, care au dorit să observe cum se desfășoară procesul electoral, în contextul pandemiei cu noul coronavirus.


Etichete (ii)votareprezenta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live