Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 16 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

28 Septembrie 2021
Vizualizari: 80
Comentează add

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat aprobarea PNRR.

Aprobarea PNRR

florin-lepadatu

Ursula von der Leyen. Foto: Comisia Europeană

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Comisia Europeană a aprobat luni Planul Naţional de Redresare și Reziliență al României, care valorează 29,2 miliarde de euro.

Banii acordați țării noastre vor fi împărțiți în două părți aproape egale, care reprezintă granturi și împrumuturi.

Anunțul aprobării PNRR a fost făcut la București de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Executivul european a ținut cont de 11 criterii de evaluare a planului românesc, banii vor fi acordați pentru mai multe domenii, iar proiectele finanțate trebuie finalizate până în anul 2026.


Reporter: Carmen Gavrilă - "Nu vor fi probleme în ce privește semnarea și apoi aplicarea planului din cauza situației politice de la București, au dat asigurări președintele și premierul, ba chiar șeful statului, Klaus Iohannis, a infirmat unele informații apărute în presă.


Klaus Iohannis: Guvernul se va ocupa de implementarea acestui plan, de aceea a primit din mâna președintei PNRR-ul aprobat. Unii au impresia că nu e aprobat, este pregătit pentru implementare.

Premierul Florin Cîțu a anunțat în prezența președintei Comisiei când ar putea ajunge în țară primii bani.


Florin Cîţu: Ar trebui să intre la finalul noiembrie prima tranșă, 3,8 miliarde de euro. Sunt mai multe domenii unde pot folosiţi acești bani, și pe România educată și transporturi și reforma fiscală.

Şi energia ocupă un loc important în plan, atât că până atunci românii, dar și alți europeni se confruntă cu facturi crescute mai ales la electricitate. Președinte Comisiei a anunțat că executivul european are deja în lucru măsuri speciale.


Ursula von der Leyen: Săptămâna viitoare, la Consiliul european informal vom discuta tema, iar Comisia va veni cu propuneri privind ce putem face la nivel european, cum putem ajuta gospodăriile vulnerabile cu venituri scăzute și întreprinderile mici. Scopul e să abordăm chestiunea nu fiecare stat în parte, ci împreună, ca Uniune."


Etichete von der Leyenursula

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live