Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Mai 2021
Vizualizari: 410
Comentează add

Aproape o jumătate de milion de elevi vor reveni fizic la școală de luni

radiojurnal

 

450.000 de elevi vor reveni de luni, 10 mai, fizic, la școală, ca urmare a faptului că în mai multe localități din țară a scăzut rata de infectare sub unu la mia de locuitori, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
 
Acestora li se vor alătura și elevii claselor terminale a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, care vor începe tot luni cursurile față în față, a adăugat Sorin Cîmpeanu.
 
"Mai sunt 939 de localități cu o rată de infectări de peste unu la mie și 2.224 de localități cu rată de infectare sub unu la mie. Diferența față de scenariul pe care elevii au mers la școală astăzi este de 185 de localități. Deci scenariile se stabilesc astăzi pentru luni. Luni, școlile din 185 de localități vor avea șansa prezenței fizice fără limitări pentru toți elevii. Ne apropiem de 2,5 milioane, față de 1.934.000 de elevi. Nu putem să luăm o decizie, nu putem să formulăm o propunere de redeschidere a tuturor școlilor din România, până când nu vom vedea care este rata de infectare, mai ales după sărbătorile pascale. Acest lucru va fi analizat, așa cum am spus, probabil, în următoarele săptămâni, după ce vom fi depășit această perioadă de incubare, pentru că totul se raportează la starea sanitară", a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Etichete Sorin CîmpeanuEducațieșcoală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live