Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Februarie 2021
Vizualizari: 200
Comentează add

Peste 454 de mii de persoane au făcut deja și rapelul.

Aproape 700.000 de români au primit cel puțin o doză de vaccin antiCOVID-19

radiojurnal

   Dr. Valeriu Gheorghiță, coordinator Campanie nationala de vaccinare anti-Covid. FOTO: gov.ro.

România a ajuns astăzi aproape de pragul de 700.000 de persoane care au primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19.
 
Peste 454 de mii de persoane au făcut deja și rapelul.
 
Conform datelor valabile pentru ora 17:00, de ieri până astăzi sau administrat mai bine de 37.000 de doze Pfizer, Moderna și AstraZeneca.
 
Rezultatele vaccinării dovedesc că aceasta este măsura corectă și sigură în perspectiva revenirii la normalitate, spune coordonatorul Campaniei Naționale de Imunizare, medicul Valeriu Gheorghiță.
 
El a prezentat astăzi date privind derularea acestei campanii.
 
Reporter: Andrei Șerban - Efectele bune ale vaccinării deja se înregistrează în rândul personalului medical, care a fost primul vaccinat de când a început campania națională. Astfel, în ultimele patru săptămâni rata de infectare s-a redus cu aproximativ 87% în rândul cadrelor medicale. Rezultate bune s-au înregistrat și la persoanele internate în centrele medico-sociale, a mai spus Valeriu Gheorghiță.
 
Valeriu Gheorghiţă: Observăm o reducere cu peste 65% a numărului de cazuri COVID-19 în ultimele patru săptămâni, ceea ce ne plasează într-o situație favorabilă din punct de vedere al reducerii riscului de apariție a focarelor de îmbolnăvire în aceste centre rezidențiale și sociale.
 
Reporter: În perioada următoare campania națională se va concentra pe accelerarea vaccinării în județele unde rata infectării este mai mare față de media națională, dar și pe vaccinarea cadrelor didactice, unde vor fi implicate echipe mobile care se vor afla în casa corpului didactic din fiecare județ și în centrele universitare.
 
Realizator: Interesul pentru vaccinarea anti-COVID-19 se menține ridicat pentru următoarea lună.
 
Sunt deja programate peste 1,4 milioane de persoane, iar România va continua să primească tranșe reprogramate din serurile aprobate pentru utilizarea în Uniunea Europeană.
 
Până la sfârșitul lunii martie mai sunt așteptate aproximativ 1,2 milioane doze de la Pfizer, aproape 350.000 de la Moderna și alte circa 1,4 milioane de la AstraZeneca.
 
(RS)
 

Etichete vaccincovid-19Valeriu Gheorghiță(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live