Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

12 Decembrie 2017
Vizualizari: 1417
Comentează add

Preşedintele sindicatului Muntele, Darius Câmpean, spune că salariile compensatorii, se vor plăti până la sfarşitul lunii decembrie, sau în luna ianuarie, într-o singură tranşă

Aproape 500 de mineri întră în şomaj în această săptămână

ilie-pintea

Mineri. Foto: Ilie Pintea

Aproape 500 de mineri din Valea Jiului intră în şomaj în această săptămână în cadrul concedierilor colective. Corespondentul RRA Ilie Pintea relatează că programul de restructurare de la Complexul Energetic Hunedoara a dus la concedierea unui număr de 496 de mineri care intră în şomaj chiar din această săptamână.

Preşedintele sindicatului Muntele, Darius Câmpean: "Vineri a fost ultima zi de preaviz. În ceea ce priveşte salariile compensatorii, se vor plăti până la sfarşitul lunii decembrie, dacă nu în luna ianuarie şi într-o singură tranşă aşa cum spune contractul colectiv de muncă."

Potrivit sindicaliştilor, Complexul Energetic Hunedoara va continua concedierile colective şi anul viitor când două mine îşi vor înceta activitatea de producţie. Însă, există şi un program de restructurare, trimis Guvernului, care ar putea reduce numărul concedierilor.

Paradoxal este faptul că deşi face disponibilizări masive, Complexul Energetic Hunedoara are în program şi angajări anul viitor, pentru a completa lipsa de personal în activitatea de extracţie a cărbunelui. 

Darius Câmpean: "În mod clar acest lucru trebuie să se facă începând din ianuarie încolo pentru a acoperi acele goluri care au fost lăsate de aceste concedieri."


Etichete minerii din Valea JiuluişomajComplexul Energetic Hunedoarasindicatul "Muntele"reangajări

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live